Economie

Italienii de la De'Longhi au început producţia la Jucu!

<p><strong>Compania italiană De'Longhi a scos primele expresoare "made in Romania", la mai bine de jumătate de an de când planifica să înceapă producţia de la Jucu. Deocamdată se fac încă teste, inaugurarea oficială a fabricii urmând să aibă loc cel mai probabil peste trei luni. </strong></p>

 


"De'Longhi are deja 100 de angajaţi şi a început producţia. Activitatea nu este însă foarte intensă, se produce pentru a testa linia tehnologică.", a declarat pentru economica.net Viorel Găvrea, directorul Tetarom III, parcul industrial de lângă Cluj unde funcţionează noua fabrică De'Longhi şi unde producea iniţial Nokia. Potrivit acestuia, italienii continuă să monteze liniile de producţie şi să facă angajări. "Vor face espresoare dar şi electrocasnice mici. Aduc piesele din Italia şi le ansamblează aici", a mai declarat Găvrea.

De'Longhi anunţase iniţial că va începe producţia la fabrica de la Jucu din vara acestui an, dar lucrările s-au amânat în aşteptarea aprobării ajutorului de stat în valoare de aproximativ 12 milioane de euro, promis de stat şi care trebuie să ajungă la producătorul de electrice şi electrocasnice în trei etape, în funcţie de evoluţia investiţiei. "De'Longhi dorea să înceapă producţia de la 1 iulie, dar a durat mult până când au primit aprobarea pentru a primi ajutor de stat", a mai spune Găvrea, pentru site-ul de business.

Ultimele Stiri
abonare newsletter