Economie

OFICIAL: De astăzi se reia plata impozitelor şi taxelor locale

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/14/ghiseu taxe si impozite primarie rp 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii locali, întruniţi în şedinţă extraordinară, au votat în unanimitate, luni dimineaţa, menţinerea taxelor şi impozitelor locale la acelaşi nivel ca şi în 2012. Primarul Emil Boc a anunţat că de luni, 14 ianuarie, se reia plata acestora. De asemenea, consilierii locali au decis ca din 2014 taxele şi impozitele locale se vor majora cu 16%.</strong></p>

Emil Boc le-a cerut consilierilor locali să rămână consecvenţi să să voteze menţinerea taxelor şi locale la acelaşi nivel ca în 2012, după ce în luna decembrie tot ei au votat că sunt de acord ca taxele şi impozitele locale să nu fie majorate.

„Aceste două proiecte de hotărâre pe care le-am înaintat spre aprobare urmează să reglementeze regimul taxelor şi impozitelor locale. Având în vedere că în acelaşi for am decis menţinerea la acelaşi nivel al taxelor vă propun astăzi să rămânem consecvenţi şi să votăm ca nivelul taxelor să rămână acelaşi. Vreau ca, începând de astăzi, clujenii să-şi poată plăti taxele la nivelul celor din 2012”, a precizat Emil Boc.


Ambele hoărâri incluse pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, una care vizează faptul că toate taxele locale se indexează cu 16% şi alta care menţionează faptul că pe anul 2013 la nivelul municipiului Cluj-Napoca se va menţine acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor ca în 2012, au fost votate în unanimitate de consilierii locali.

„Avem hotărârea de consiliu local aprobată în unanimitate prin care păstrăm în 2013 acelaşi nivel al impozitelor şi taxelor locale. Păcat că a fost nevoie de atâta scandal ca să putem ajunge la o decizie firească. De astăzi se reia plata şi încasarea taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel ca în 2012. Nu mai aşteptăm până mâine, le reluăm de astăzi”, a mai precizat Boc. Cinci consilieri locali au lipsit de la şedinţă.


Guvernul a adoptat o hotărâre privind actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani, respectiv majorarea acestora cu 16,05%, actul normativ fiind publicat în Monitorul Oficial în 28 decembrie.

Premierul Ponta a cerut ca pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Guvernului să fie introdusă ordonanţa care stabileşte că primarii sunt cei care decid indexarea taxelor locale, dar a precizat că actul va fi publicat după ce preşedintele Băsescu va semna Legea care abilitează Executivul să emită ordonanţe.



Citeşte şi:

Epopeea taxelor locale continuă. Clujenii îşi vor putea plăti impozitele de marţi

abonare newsletter