Economie

Facebook, noul star de pe Wall Street. Cum s-a transformat reţeaua de socializare

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/24/facebook1.jpg" border="0" width="450" height="258" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Facebook a devenit noul star de pe Wall Street, după ce evoluţia acţiunilor companiei din momentul listării ţinea investitorii la distanţă. Titlurile reţelei de socializare numărul unu sunt pe creştere, spărgând pragul de 30 de dolari săptămâna aceasta şi închizând joi la preţul de 31,3 dolari. Acţiunile Facebook au crescut cu 78% faţă de minimul istoric de 17,55 dolari atins pe 4 septembrie, şi cu aproape 18% faţă de începutul anului, informează USA Today.</strong>

Investitorii devin încrezători în capacitatea Facebook de a găsi noi modalităţi de a-şi valorifica financiar audienţa masivă.

Boom-ul spectaculos al acţiunilor Facebook i-a luat prin surprindere pe mulţi investitori, în condiţiile unei atmosfere de îndoială legată de abilitatea companiei de a supravieţui într-o piaţă dominată de dispozitivele mobile.

Îndoielile au fost înlăturate de speranţele optimiste legate de conferinţa misterioasă anunţată de Facebook de săptămâna viitoare, de aşteptările pozitive ale profitului pe trimestrul al patrulea şi de încrederea restabilită a investitorilor în evoluţia acţiunilor companiei.

abonare newsletter