Economie

Epopeea taxelor locale continuă. Clujenii îşi vor putea plăti impozitele de marţi

<p><strong><span style="font-size: small;">Veste proastă pentru clujenii care credeau că de mâine se reia încasarea taxelor şi impozitelor locale. Primarul Emil Boc a anunţat că numai de marţi, 15 ianuarie, se vor relua plăţile şi asta pentru că ordonanţa adoptată de Victor Ponta privind taxele şi impozitele este una simplă şi trebuie aşteptat trei zile pentru ca aceasta să intre în vigoare.


„Epopeea taxelor locale continuă. Nu am putut pune astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local problema taxelor şi impozitelor locale pentru că trebuie să aşteptăm trei zile până va intra în vigoare ordonanşţa adoptată de Guvernul Ponta. Începând de marţi se va relua plata taxelor şi impozitelor locale. Nevoie de a aştepta intrarea în vigoare a ordonanţei nu mi-a permis să introduc proiectul pe ordinea de zi a Consiliului Local de astăzi. Nu putem discuta despre taxe şi impozite locale astăzi pentru că a fost aprobată o ordonanţă simplă şi ea intră în vigoare la trei zile după adoptare. Diferenţa era că ordonanţa de urgenţă ar fi intrat în vigoare imediat, dar aşa mai aşteptăm până luni şi vă propun ca luni la ora 9.00 să ne întâlnim din nou. Vom adopta atunci două hotărâri, prima hotărâre vizează faptul că toate taxele locale se indexează cu 16%, iar a doua hotărâre va menţiona faptul că pe anul 2013 la nivelul municipiului Cluj-Napoca se va menţine acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor ca în 2012”, a precizat Emil Boc.


Guvernul a adoptat ordonanţa care stabileşte că indexarea taxelor locale este la latitudinea autorităţilor locale şi nu reprezintă o obligaţie impusă de la nivel central, în contextul în care multe administraţii au decis deja majorarea taxelor invocând tocmai decizia de anul trecut a Guvernului. Ordonanţa a fost adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului.


Emil Boc a declarat miercuri că premierul Victor Ponta “s-a ţinut doar pe jumătate de cuvânt”, pentru că din anul 2014 majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16% devine obligatorie.

 



Citește și:



Boc: Ponta s-a ţinut de cuvânt doar pe jumătate, dar e bine că s-a adoptat ordonanţa privind taxele

Ultimele Stiri
abonare newsletter