Economie

Anunţ important referitor la plata impozitului pe profit!

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/04/impozite.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Începând cu acest an contribuabilii plătitori de impozit pe profit pot opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit ca plată anticipată în trimestrele I-III prin declaraţia D 100 şi regularizarea impozitului anual prin Declaraţia 101, informează Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGPF) Cluj.


Impozitul datorat ca plată anticipată trimestrial, se declară prin D100 în trimestrele I-III şi se calculează la nivelul a o pătrime din impozitul pe profit anual datorat în anul precedent, stabilit conform  Declaraţiei anuale D101 şi actualizat cu indicele preţurilor de consum. Indicele preţurilor de consum se comunică prin ordin de către MFP până la data de 15 aprilie a anului în curs.


Opţiunea de declarare şi plata a impozitului pe profit trimestrial, ca plată anticipată,  se face prin depunerea notificării – formular 012  pana la data de 31 ianuarie 2013, conform prevederilor Ordinului nr.1994/2012.


Potrivit DGFP, opţiunea efectuată este obligatorie pentru cel puţin 2 ani consecutivi. Iesirea din sistemul de declarare si plata anticipată a impozitului pe profit se face prin depunerea notificării până la data de 31 ianuarie a anului pentru care se solicită schimbarea sistemului.


DGFP reaminteşte contribuabililor că impozitul pe profit anual aferent anului 2012 se declară prin D101 şi se plăteşte până la data de 25 martie 2013, iar în luna ianuarie nu se mai depune declaraţia D100 privind impozitul pe profit aferent trimestrului IV.

abonare newsletter