Economie

Proiectul celui de-al doilea mall din Târgu-Mureş a căzut!

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Dezvoltatorul Plaza Centers caută cumpărător pentru terenul pe care urma să construiască un mall la Târgu-Mureş, potrivit economica.net.</strong>


Proiectul imobiliar, care urma să-i coste pe israelieni mai bine de 80 de milioane de euro, trebuia să cuprindă atât un mall cat şi spaţii de birouri şi urma să fie amplasat pe spaţiul fabricii Imatex. După finalizare urma să ofere o suprafaţă închiriabilă de peste 34,000 de metri pătraţi şi aproximativ 1200 de locuri de parcare.


Tot de vânzare sunt şi celelalte terenuri pe care compania cu capital israelian le deţine în oraşele Timişoara, Slatina, Hunedoara, Iaşi, Miercurea Ciuc şi Constanţa, unde ar fi trebuit să se construiască alte şase mall-uri.


Lucrările de construcţie pentru proiectele din cele şase oraşe trebuiau demarate, potrivit planurilor iniţiale în perioada 2010-2012, însă în 2011, termenele au fost schimbate, cu estimări de începere a construcţiilor în 2013-2014 şi cu finalizare pentru 2014-2015.


Loturile de teren pe care urmau să fie ridicate centrele comerciale au fost evaluate la peste 56 mil. euro în 2010, iar proiectele urmau să valoreze peste 229,4 mil. euro după finalizare, potrivit unui raportului financiar al companiei. Devalorizarea terenurilor reduce însă cu aproape 40% suma totală pe care dezvoltatorul ar putea să o obţină prin vânzare.


Plaza Centers este controlată de Mordechay Zisser, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel prin firma Elbit Imaging, care mai deţine pe piaţa locală şi hotelul Radisson Blu din Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter