Economie

EBS România estimeaza o cifra de afaceri în crestere cu 43% fata de 2011

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Furnizorul de servicii si solutii software EBS România estimeaza pentru 2012 o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro, în crestere cu 43% fata de anul trecut.

„Traiectoria ascendentă a fost înregistrată pe ambele piețe, atât internă cât și externă, în toate zonele de servicii. Pe piața locală un aport determinant la această crestere l-au avut vânzarile de licente, proiecte si servicii SAP. Pe piata externa ne-am încadrat în trendul pozitiv înregistrat în ultimii 2 ani. Diversitatea tehnologică precum și expertiza proceselor de business SAP ne-au permis o creștere sănătoasă. Aceste două caracteristici ale portofoliului EBS vor asigura și în viitor o stabilitate a dezvoltării companiei. În ceea ce privește anul 2013 planificăm o creștere de 35% față de anul curent”, explică Daniel Metz, CEO EBS România.


Anul 2012 a reprezentat pentru EBS un an cu investiții masive în filiale noi, sedii noi în orașele în care grupul era deja prezent, dar și infrastructură și personal nou. Până în acest moment s-au investit peste 1,5 milioane euro, iar compania își propune ca în perioada următoare să continue investițiile.


„Ca și în ultimii ani vom investi și în 2013 în infrastructura tehnică și în îmbunătățirea condițiilor de muncă, optimizând în continuare procesele de business. În cursul acestui an cele mai mari doua firme din grup, EBS România si EBS Consulting au fuzionat. Analizam cu intensitate deschiderea noastra spre îmbunatățirea prezentei noastre la sediul clientului prin oferirea unor servicii de tip onsite. În acest context analizăm înființarea unei subsidiare în Germania”, a adăugat Daniel Metz.


Echipa EBS depășește în acest moment 500 de persoane, iar pentru 2013 este planificată angajarea a încă 150 de persoane, din care 80 la Cluj și restul în cadrul filialelor din țară.


Compania s-a dezvoltat și din punct de vedere al numărului de clienți. Pe piața locală portofoliul de clienți s-a mărit atât pe segmentul Clarvision ERP cât și pe segmentul SAP. Dintre aceștia se pot enumera: Kromberg&Schubert, Eybl Automotive, Hella România, Plastehnick, Topanel, IAMU Blaj, Kirchhoff Automotive, Besser Orăștie, PBF, Prolemn/Kastamonu sau Bohler. Pe piața externă s-au extins parteneriatele existente, dar s-au câștigat și clienți noi precum SAGE, Consultinform (Elvetia), HMM, Itelligence sau BLD.


„EBS are o bază solidă de parteneri și clienți. Ne vom concentra atenția în satisfacerea cerințelor bazei de clienți actuală. Dorim să întărim puternic colaborările pornite în ultimii doi ani. Avem un potential ridicat atât în zona SAP, cât și în celelalte zone tehnologice, cu un centru de greutate în Java”, a mai declarat Daniel Metz, CEO EBS România.

abonare newsletter