Economie

Lux la înălţime. Cât costă cel mai scump penthouse din Cluj-Napoca?

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/13/00008203_medium.jpg" border="0" title="Sursa foto: immocentral.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel mai scump penthouse din oraşul nostru este scos la vânzare pentru 260.000 de euro, potrivit unui top realizat imobiliare.ro. Locuinţa ocupă ultimele două etaje din şapte ale unui bloc de apartamente construit în anul 2008 în zona Bună Ziua. Locuinţa are cinci camere (plus trei băi şi o bucătărie) şi dispune de o suprafaţă utilă de 205 metri pătraţi, la care se adaugă 148 de metri pătraţi de terasă.</strong> </span></p>

 


Pe locul doi se situează un penthouse de 240.000 de euro, care oferă 240 de metri pătraţi utili (plus 32 de metri pătraţi de terasă) amplasat într-un bloc construit în 2009 în zona Andrei Mureşanu din Cluj-Napoca. Locuinţa are trei camere, trei băi şi o bucătărie. Sumele sunt atât de mari, încât pe diferenţa dintre cele două apartamente de lux, ar putea fi achiziţionat fără probleme un apartament în Floreşti.


Ce preţuri au penthouse-urile în restul ţării?


În Bucureşti, cel mai scump apartament scos la vânzare în momentul de faţă este un penthouse de 3,5 milioane de euro. Acesta ocupă etajele cinci şi şase ale unui imobil de apartamente din zona Nordului, construit în 2005. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 562 de metri pătraţi şi este formată din 12 camere, o bucătărie, şase băi şi două balcoane. Proprietatea este dotată cu saună, cramă, jacuzzi şi lift şi vine „la pachet” cu trei locuri de parcare în garajul imobilului.


Braşovul ocupă locul al doilea în clasamentul oraşelor cu cele mai mari preţuri la penthouse-uri. Astfel, cel mai scump apartament scos la vânzare în Braşov costă 700.000 de euro şi ocupă ultimele trei etaje (un etaj propriu-zis plus două nivele de mansardă) ale unui imobil construit în anul 2010 în centrul istoric al oraşului. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 290 de metri pătraţi şi cuprinde şase camere, patru băi, o bucătărie şi trei balcoane.


Tot peste maximul din Cluj-Napoca se situează şi Constanţa. În oraşul de la malul mării, un penthouse situat într-un imobil construit în anul 2008 are un preţ cerut de 279.000 de euro. Proprietatea are trei camere (plus o bucătărie şi două băi) şi o suprafaţă utilă de 144 de metri pătraţi, la care se adaugă o terasă de 130 de metri pătraţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter