Economie

Românii, printre cei mai neproductivi din UE în 2011

<p><span style="font-size: small;"><strong>PIB/locuitor în România a fost la jumătate faţă de media din UE în 2011.</strong> </span></p>

 


România a avut în 2011 un PIB/locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) mai mic cu 50% faţă de media din Uniunea Europeană, potrivit unei estimări publicate, joi, de Oficiului European de Statistică (Eurostat).


Doar bulgarii stau mai rău ca noi

Valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) în România s-a situat la 49% din media Uniunii Europene, în creştere cu două procente faţă de 2010. România ocupă în continuare penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost la 46% din media UE.

Comparativ, în 2009, PIB/locuitor exprimat la paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) în România s-a situat la 47% din media UE, iar în Bulgaria la 44% din media UE.

Anul trecut, cea mai prosperă ţară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de peste două ori şi jumătate mai mare (271%) faţă de media din UE, în creştere faţă de 267% în 2010. Urmează Olanda, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost cu 31% mai mare faţă de media din UE, nemodificat comparativ cu 2010.

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în cazul Greciei, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a scăzut de la 94% din media din UE în 2009 până la 79% în 2011. Media din zona euro a scăzut cu doar un procent până la 108% faţă de media UE.


Ultimele Stiri
abonare newsletter