Economie

Finanţiştii din zona noastră, cei mai pesimişti

<p><span style="font-size: small;"><strong>Europa Centrală şi de Est (ECE) este regiunea cea mai pesimistă dintre cele şapte incluse în cel mai recent Studiu al ACCA şi IMA privind Condiţiile Economice Globale, care a inclus 2500 de profesionişti în domeniul finanţelor.</strong>


În prezent, 67% dintre finanţişti consideră că economia globală stagnează sau regresează. Analize suplimentare sugerează că această reducere recentă a încrederii se datorează aproape în întregime modificării fundamentelor în sectorul de afaceri – cum ar fi cererea, accesul la finanţare, plata promptă şi inflaţia – în raport cu sentimentele respondenţilor. La nivel global, reducerea s-a concentrat asupra economiei reale, întreprinderile mici şi mijlocii fiind cel mai grav afectate, se arată în studiu.


Încrederea în sectorul de afaceri în ECE nu şi-a revenit în cel de-al treilea trimestru, iar profesioniştii din domeniul finanţelor din această zonă au fost cel mai puţin încrezători din eşantionul selectat de ACCA / IMA, numai 10% dintre respondenţii din această regiune raportând creşteri ale nivelului de încredere, în raport cu 41% care au raportat reduceri ale acestuia.


Numai 16% dintre respondenţi au considerat că economia globală îşi revine, ceea ce transformă ECE în cea mai puţin optimistă regiune inclusă în studiu


La nivel global, raportul a evidenţiat menţinerea incertitudinii în regiunea Asia-Pacific, care încă resimte efectele crizei economice din China. China nu a fost sursa acestui pesimism, ci mai degrabă țările învecinate ei, care suferă nu numai în urma crizei economice din China, ci şi în urma revenirii lente a economiilor vestice, se precizază în studiu.


Ultimele Stiri
abonare newsletter