Economie

Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la BVB începând de vineri

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la Bursa de Valori Bucureşti începând de vineri, în cadrul secţiunii internaţionale a sistemului alternativ de tranzacţionare (ATS) al BVB.</strong> </span></p>

 


Titlurile Facebook vor fi lansate la tranzacţionare în cadrul Târgului de investiţii la Bursă, organizat în perioada 7 - 8 decembrie de casa de brokeraj Tradeville.

Facebook devine astfel a 26- companie de pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti, pentru care Tradeville acţionează ca market maker (furnizor de lichiditate/formator de piaţă).

Evoluţia ascendentă a veniturilor şi acţiunilor celei mai mari reţele de socializare, Facebook, depinde de eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei, potrivit raportului de evaluare realizat de Departamentul de Analiză al casei de brokeraj Tradeville.

Facebook a înregistrat în luna septembrie un număr impresionant de 1,007 miliarde de utilizatori (circa 1/7 din populaţia planetei), în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 584 milioane au accesat zilnic site-ul de socializare, în creştere cu 28%.

Compania Facebook a fost listată pe 18 mai 2012, într-una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţelor americane.


Ultimele Stiri
abonare newsletter