Economie

SIF3 Transilvania - cel mai bun randament al dividendului în 2012 şi în ultimii trei ani

<p><strong><span style="font-size: small;">Societatea de investiţii financiare SIF3 Transilvania a fost premiată marţi seară, la Gala premiilor pieţei de capital, pentru cea mai bună politică de dividende dintre societăţile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).


SIF3 a înregistrat în 2012 un randament al dividendului de 23,54%, devansând SIF2 Moldova - 17,05% şi Transgaz - 12,55%.

În ultimii trei ani, randamentul dividendului la SIF3 a fost de 10,88% faţă de 9,55% la Transgaz şi 9,30% la SIF2 Moldova.

Randamentul din dividende exprimă câştigul procentual al unui investitor din dividendele repartizate de societate. Formula de calcul este: randament dividende = dividend pe acţiune / preţul acţiunii din prima zi de tranzacţionare a anului.

Premiul pentru cele mai mari tranzacţii a fost obţinut de Fondul Proprietatea (FP), premiul pentru cea mai mare capitalizare bursieră a fost acordat Erste - 36,10 miliarde lei, la emitenţi străini, şi Petrom - 22,48 miliarde lei, la emitenţi autohtoni.

Societatea Pro Vorbas a primit premiul pentru iniţiativa de a se lista la bursă în 2012, Calipso Oradea şi Stirom Bucureşti au fost premiate pentru transferul de pe RASDAQ pe BVB, iar fondul OTP Green Energy a fost premiat pentru cea mai bună evoluţie a unităţii de fond în 2012.


Ultimele Stiri
abonare newsletter