Economie

Brandurile internaţionale revin în centrul Clujului

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/06-branduri--magazin foto sora_ft 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comerţul din zona centrală trece printr-o nouă reorganizare, după ce o bună perioadă second-hand-urile şi outlet-urile au avut exclusivitate.</span></strong></p>

După KFC, care a deschis deja de câteva luni un fast-food în Piaţa Unirii, şi Chic Ville, care şi-a inaugurat noul magazin din aceeaşi zonă acum trei săptămâni, a venit rândul Bossini să-şi încerce afacerile în centru.


Retailer-ul de îmbrăcăminte a deschis de câteva zile un magazin în Sora bazându-se pe revigorarea activităţii comerciale din zonă.


„Am ales Sora Shopping Center pentru că este o zonă tranzitată de mii de clujeni zilnic şi pentru că centrul oraşului ar trebui să fie punctul zero al retail-ului de haine al oricărui oraş. Suntem primul brand de renume internaţional care deschide un magazin în centrul Clujului după perioada de criză pentru că credem în potenţialul pe care această zonă îl are şi pentru că în orice oraş european locaţiile centrale sunt cele mai râvnite de marile branduri”,  explică Hadeel Shakhshir, director general Bossini.

Renaşterea Sora?

Dacă, în 2008, deţinea peste 77 magazine, o cafenea, fast-food, pizzerie, restaurant, un casino si un supermarket, odată cu deschiderea celor două malluri şi venirea crizei activitatea comercială a centrului a scăzut considerabil, magazinele rămase deschise putându-se număra pe degetele de la o mână.


După ce câţiva ani a bătut vântul prin centrul comercial, proprietarii plănuiesc redeschiderea completă a primului etaj al centrului până în 14 decembrie.

Flux continuu în mall-uri

Milioane de vizitatori au trecut pragul centrelor comerciale clujene în 2011, majorând afacerile locale ale lanţurilor de magazine.


Cele mai mari trei centre comerciale clujene - Polus Center, Iulius Mall şi Central - au însumat anul trecut un trafic de 29 milioane de vizitatori.

Dovadă a faptului că vizitatorii şi cumpără, nu doar privesc, sunt rezultatele tot mai mari raportate în fiecare an de lanţurile de magazine găzduite de centrele comerciale.


Astfel, grupul spaniol Iditex, proprietarul mărcilor de îmbracăminte Zara, Bershka, Stradivarius, Pull & Bear şi Massimo Dutti a declarat că veniturile nete în primele nouă luni ale lui 2011 au fost de 1,3 miliarde euro, în creştere de la 1,17 miliarde euro faţă de 2010. Rezultatele obţinute de lanţ în România s-au majorat într-un singur an cu 25%, profitul grupului ajungând la 48,5 milioane lei în 2010.

abonare newsletter