monitorulcj.ro Menu
Economie

Finanţele clujene, mai harnice la colectat decât media pe ţară

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj a înregistrat o creştere a încasărilor de 15% pe primele 10 luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate la solicitarea Monitorul de Cluj.

Instituţia locală a reuşit să depăşească media pe ţară, totalul colectat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală fiind, spre sfârşitul lui 2012, doar cu 8,1% mai mare faţă de primele 10 luni din 2011.

„ANAF acţionează pentru îndeplinirea planurilor de colectare comunicate de Ministerul Finanţelor Publice. Este important că reuşim constant să colectăm mai mult decât anul trecut, ceea ce înseamnă că reuşim să aducem mai mulţi bani la bugetul de stat. Iar acest lucru se datorează în primul rând măsurilor ferme pe care le-am luat pentru combaterea evaziunii fiscale şi eliminarea corupţiei din sistem”, a declarat Şerban Pop, preşedintele ANAF.

În paralel cu activităţile curente de colectare, ANAF a iniţiat prin toate structurile sale specializate ample acţiuni de control pe cele mai importante zone de manifestare a evaziunii fiscale şi contrabandei şi colaborează cu Ministerul Public şi Ministerul Administraţiei şi Internelor în vederea combaterii acestor fenomene care aduc prejudicii bugetului de stat.

„Aşa cum am spus la începutul mandatului, acordăm o atenţie specială luptei cu grupurile evazioniste puternice care sunt capabile să atingă cel mai înalt nivel al administraţiei. Aceste grupuri de interese sunt puternic deranjate de acţiunile pe care le desfăşoară ANAF în aceste zile. Există presiuni şi este posibil să vedem atacuri lansate împotriva Agenţiei şi a conducerii ei. ANAF va continua să îşi îndeplinească atribuţiile cu aceeaşi eficienţă şi integritate pe care a demonstrat-o în ultimele şase luni”, a subliniat Şerban Pop.