Economie

Locuinţe-chilipir în Cluj-Napoca: ce poţi cumpăra cu până în 20.000 de euro?

<p style="margin-bottom: 0in" lang="ro-RO"><strong><span lang="en-US"><img src="documente/stories/2012/02_februarie/17/02%20blocuri%20balcoane%20rp.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preţul unora dintre garsoniere este mai mic decât al unei maşini second-hand. Nici spaţiul nu este departe de cel oferit de un autoturism.

Deşi Clujul se situează pe al doilea loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere, potrivit imobiliare.ro, cu un preţ mediu de 33.000 de euro, cei interesaţi pot găsi şi oferte mai accesibile, dacă sunt dispuşi să sacrifice confortul.


Cele mai ieftine garsoniere care se găsesc în Cluj-Napoca sunt garsonierele confort 3, de 10-13 mp utili, foste camere de cămin, care su fost lipsite prin construcţie de baie şi bucătărie şi care se pot achiziţiona cu preţuri începând de la 8.000 de euro. Următoarele ca preţ sunt garsonierele confort 2, de 18-22 mp utili, situate în blocuri de apartamente, care se poate să aibă şi baie proprie şi bucătărie din construcţie. Preţul începe în acest caz de la 20.000 de euro.”, explică Tudor Marc consilier Welt Imobiliare.

Oferte concrete


În zona Gheorgheni, o garsonieră confort 3 de 11 metri pătraţi utili este scoasă la vânzare la un preţ de 12.500 de euro. Locuinţa este renovată şi se află la etajul al doilea din patru al unui bloc cu patru nivele construit înainte de 1990.

Pe de altă parte, o unitate locativă confort 2, amplasată de data aceasta în zona Mărăşti, poate fi achiziţionată cu un preţ de 18.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 16 metri pătraţi şi este amplasată la ultimul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele.


Nimeni nu se înghiesuie

Cum cele mai accesibile locuinţe sunt garsonierele situate în blocuri vechi, de regulă confort 2 sau 3, cu suprafeţe extrem de restrânse şi băi impovizate pe câte 2 metri pătraţi, cererea este departe de a fi pe măsura preţului.


Cererea pentru garsoniere confort 3 este aproape inexistentă. Sunt mulţi care sună, fiind atraşi de preţul mic. Se gândesc – 8500 de euro, ce bun e preţul! Îi întrebăm aţi mai văzut o garsonieră confort 3? Da! Şi când îi ducem să o vadă zic că nu ar putea locui acolo, că se sufocă! Nici pentru garsonierele confort 2 nu prea există cerere, pentru că decât să dea 20.000 de euro pentru 22 de mp oamenii preferă să cumpere apartamente de 40 de mp, pentru aceiaşi bani, în Floreşti”, spune Tudor Marc.

Capitala, cu câteva mii de euro în plus şi la chilipiruri


Bucureştiul se situează pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe garsoniere, preţul mediu al unei asemenea unităţi locative fiind, în luna noiembrie, de 41.292 de euro pentru o suprafaţă utilă medie de 36 de metri pătraţi, potrivit imobiliare.ro.

Diferenţa în plus la preţ se regăseşte şi la chilipiruri comparativ cu oraşul nostru. Astfel, în zona Titan, un apartament cu o cameră confort 2, este scos la vânzare de către proprietar cu un preţ de 13.000 de euro. Locuinţa este renovată recent, are o suprafaţă utilă de 17 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al doilea al unui imobil vechi cu cinci nivele.

O altă garsonieră de 17 metri pătraţi utili, situată de data aceasta în apropiere de Cora Pantelimon, are un preţ cerut de 13.400 de euro. Locuinţa este situată la etajul al treilea al unui bloc vechi cu patru nivele.

În zona Cotroceni, un apartament cu o cameră amplasat la mansarda unui imobil construit în 1940 poate fi achiziţionat cu 15.000 de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 33 de metri pătraţi şi are nevoie de renovare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter