Economie

De’Longhi a inceput interviurile de angajare. Fabrica se va deschide in 2013

<p><strong><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/24/02%20lansare%20prima%20linie%20productie%20nokia_mr_0072.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 300 de persoane, foşti angajaţi ai fabricii Nokia de la Jucu, au fost chemaţi la interviuri de angajare de către producătorul italian de electrocasnice. Interviurile de angajare au loc la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, unde sunt programaţi, în medie, pe zi, 70 de persoane.</strong>

Potrivit directorului AJOFM Cluj, Daniel Don, cei de la De’Longhi vor selecta 70 de persoane care vor fi trimise la un stagiu de pregătire la o fabrică din Italia pentru a învăţa cum să lucreze cu liniile de producţie. “Acum vor să angajeze 70 de persoane, numărul total nu-l ştiu. Probabil că vor să înceapă producţia de la 1 ianurie 2013, întrucât în decembrie se vor întoarce primii angajaţi de la training din Italia. Stagiul de pregătire se finalizează în decembrie, deci cel mai probabil în ianuarie-februarie compania italiană va începe producţia”, a declarat Don.

Fiecare fost angajat al Nokia primeşte câte 100 de euro pentru că participă la aceste interviuri, dintr-un program european de recalificare a şomerilor.

De’Longhi a anunţat că la Jucu vor lucra între 600 şi 1.000 de persoane. Asta în timp ce Nokia a lăsat fără un loc de muncă 1.400 de persoane. Viitorul şomerilor este incert, mai ales că Uniunea Europeană a blocat alocarea de fonduri europene pentru recalificarea acestora.

De’Longhi a cumpărat, anul trecut, fabrica Nokia de la Jucu pe care a transformat-o cu o investiţie de 30 de milioane de euro. Aici se vor produce electrocasnice, în special, aparate de cafea.

abonare newsletter