Economie

În ce stadiu sunt noile investiţii de la Jucu?

<p style="margin-bottom: 0in;" lang="ro-RO"><strong><span style="font-size: x-small;"><span lang="it-IT"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/19/jucu.png" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cât mai au de aşteptat şomerii Nokia până să-și găsească un loc de muncă? </span></span></strong></p>

 

Începerea producţiei de către marile companii venite după plecarea Nokia la Jucu e „aşteptată ca pâinea caldă” de cele câteva mii de şomeri clujeni, care speră „să prindă” câte un loc de muncă în noile fabrici.


Aşteptarea este cu atât mai arzătoare pentru şomerii „rezulaţi” în urma închiderii Nokia, care mai primesc indemnizaţie fie până la sfârşitul acestui an, fie până, cel târziu, în primăvară.

Bosch: „Totul merge conform planului”


Lucrările la noua fabrică Bosch, de la Jucu, executate de sibienii de la CON-A, sunt în grafic, potrivit PR-ului Bosch România.

Lucrările de construcţie avansează conform planului, urmând a fi finalizate în a doua jumătate a anului 2013”, a declarat Eleni Şefăl.


Grupul Bosch a demarat în mai lucrările de construcţie pentru noua fabrică din Cluj, destinată producţiei şi dezvoltării unităţilor electronice de comandă pentru industria auto.

Germanii au anunţat deja începerea angajărilor, fiind căutaţi ingineri cu diferite specializări şi personal din domeniul economic şi administrativ. Până la sfârşitul anului viitor, în jur de 325 de angajaţi ar urma să-şi desfăşoare activitatea în cadrul unităţii de la Cluj, atât în domeniul producţiei şi cercetării, cât şi în cel administrativ, de-a lungul următorilor ani, activitatea urmând a fi extinsă.


Battistero încă negociază

Italienii de la Battistero au anunţat în luna septembrie că vor investi 50 de milioane de euro pentru a deschide un centru de producţie de panettone în Tetarom III din Jucu, însă contractul nu a fost semnat până acum, italienii fiind încă în negocieri cu CJ Cluj. „La un contract de asemenea anvergură negocierile durează”, explică întârzierea, Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.


Amânarea datează de la mijlocul lui septembrie, când, în cadrul unei conferinţe de presă, conducerea Consiliului Judeţean Cluj şi reprezentanţii companiei italiene declarau că în câteva zile contractul urma să fie semnat.

De’Longhi are încă treabă cu instalarea liniilor tehnologice

Producătorul de electrocasnice De'Longhi e încă la faza de instalare în fabrica părăsită de producătorul de telefoane mobile Nokia, potrivit oicialilor CJ.

Italienii sunt foarte zgârciţi cu declaraţiile, ne mai înaintând o nouă dată de începere a activităţii, după ce la finalul lunii ianuarie grupul italian a anunţat că va începe în acest an producţia. Compania a anunţat că vrea să angajeze cel puţin 600 de persoane, investiţia în dotările cu echipament ale halelor fiind de 30 de milioane de euro.

abonare newsletter