Economie

Kraftanlagen România a deschis un Centru de Competenţe la Cluj-Napoca

<p id="yui_3_7_2_1_1352998614669_438" class="border"><span style="font-size: x-small;"><strong><span id="yui_3_7_2_1_1352998614669_437" style="font-family: Cambria;" lang="RO"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/15/cursanti.jpg" border="0" width="450" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sudorii pregătiţi aici vor lucra pe şantierele naţionale şi internaţionale ale multinaţionale. </span></strong></span></p>

 

Centrul, inaugurat joi, în prezenţa primarului Emil Boc şi a reprezentanţilor comunităţii de afaceri germane, va avea rolul de a educa personal industrial cu un înalt nivel de competenţe de ultimă oră, pentru a răspunde nevoilor în schimbare din industria sudurii şi cerinţelor clienţilor multinaţionalei.

Centrul a fost dezvoltat, în primul rând pentru a răspunde nevoii interne de forţă de muncă. În prezent instruim sudori începători, însă plănuim să includem cursuri mai avansate, să ne extindem şi de ce nu să externalizăm serviciile noastre”, a declarat la inaugurare Henning Baier, manager Kraftanlagen Cluj.

Este încă o confirmare pentru mine că oraşul nostru e o destinaţie bună pentru investiţii”, a precizat Emil Boc.

Centrul şi-a început deja activitatea, prima grupă de elevi urmând să susţină, la sfârşitul lunii noiembrie, în urma pregătirii practice şi teoretice de pe parcursul a 12 saptămâni, examenul în sudura WIG.

Cursanţii au urmat o pregătire complexă, nefiind omise aspecte precum cele legate de etică sau de munca în echipă. „Cei 12 tineri au fost găzduiţi de către noi în 3 apartamente. I-am pus să studieze, să mănânce împreună pentru că avem nevoie de muncă în echipă, viaţa pe şantier nefiind uşoară. Îi învăţăm şi noţiuni legate de etică, să fie loiali companiei pentru că nu vrem ca ei să lucreze doar câţiva ani pentru noi, ci să se creeze o relaţie de lungă durată”, a explicat Baier.

Kraftanlagen Romania S.R.L. a fost fondată în martie 2007 ca firmă fiică a companiei germane Kraftanlagen München GmbH, având în acest moment un sediu central în Ploieşti şi puncte de lucru în Piteşti/Arpechim şi Brazi/Petrobrazi. În gama de servicii se regăsesc construcţia completă de părţi de instalaţie, dar şi lucrări de mentenanţă şi revizie, şi în special construcţia de conducte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter