Economie

Între ce fel de job-uri se împart aplicaţiile clujenilor?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/11/05-joburi 004_ag.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Sute de CV-uri sunt contabilizate zilnic pentru ofertele de muncă „cu lipici” .</strong></p>

În timp ce unele posturi vacante înregistrează câte o aplicaţie la câteva ore, fie din cauza inatractivităţii locului de muncă, fie a criteriilor de angajare foarte riguroase, pentru videochat, locuri de muncă în străinătate şi unele poziţii din IT aplicaţiile curg.

Monitorul de Cluj a făcut un clasament al celor mai dorite job-uri din Cluj-Napoca, selectând dintre ultimele oferte postate pe site-ul de recrutare bestjobs.ro pe acelea care au adunat cel mai mare numărul de aplicaţii din momentul publicării pe portal.
Lideră la CV-uri este o oferta unei agenţii de recrutare pentru străinătate care a reuşit să adune până ieri 707 aplicaţii, momind candidaţii cu „sute de joburi în turism şi hoteluri în SUA, Marea Britanie, Grecia şi Cipru”.
Pe al doilea loc, cu 349 de CV-uri înregistrate în 19 zile, se situează poziţia de Service Desk Analyst în cadrul Endava, pentru care cunoaşterea limbii engleze şi a uneia dintre următoarele limbi străine: italiană, germană, franceză şi spaniolă este obligatorie, precum şi „deschiderea pentru tehnologie” a candidaţilor, chiar dacă nu au experienţă în IT.
Pe următoarele două locuri se clasează job-uri de hostess videochat, care reuşesc, cu promisiuni precum: „majoritatea modelelor cu care colaborăm şi lucrează de acasă câştigă între 600 şi 4.000 de USD pe lună” sau „3.000 de USD /lună e un vis plăcut, cu videochat de acasă îţi transformi visele în realitate”, să contabilizeze 314, respectiv 284 de aplicaţii, în doar câteva zile.

Coada clasamentului

Pe lista posturilor pentru care clujenii nu se bat se numără locurile de muncă pentru care se solicită experienţă îndelungată sau cunoştinţe temeinice în domeniu.
Astfel, pentru un post de programator, care trebuie să ştie să lucreze în .NET, C#, MVC, MSSQL, mySql, HTML, JavaScript şi Ajax s-au contabilizat doar 19 CV-uri.
Un alt exemplu este o poziţie de consilier juridic, pentru care au aplicat doar 25 de persoane, după ce în anunţul de angajare era cuprinsă o listă detaliată a atribuţiilor pe care viitorul angajatul le va avea, precum şi o listă a cerinţelor pe care trebuie să le îndeplinească pentru a avea şansa de a fi selectat – „grup de societăţi comerciale SRL-uri, IFN-uri şi SA-uri angajează consilier juridic, pentru reprezentarea companiei în faţa instanţelor judecătoreşti, recuperări creanţe persoane fizice şi juridice, menţine legatură cu executorii judecătoreşti pentru recuperarea creanţelor, redactare acte juridice – convocări la conciliere, somaţii de plată, acţiuni, notificări, cereri de executare, îndrumă, sprijină şi controlează aplicarea corectă a legislaţiei în vigoare la nivelul angajatorului. Solicităm experienţă minim 5 ani în domeniu comercial, litigii de muncă, contencios administrativ, permis de conducere categoria B, cazier curat, serios, adaptabil, comunicativ, disponibil la program prelungit şi la deplasări, folosirea eficientă a timpului de lucru”.


Șapte din 10 români, nemulţumiţi de oportunităţile de angajare

68,2% dintre români au o percepţie negativă cu privire la posibilităţile de angajare existente în acest moment pe piaţa muncii, conform studiului realizat de compania de cercetare de piaţă Reveal Marketing Research pentru Bucharest Forum, preluat de capital.ro.
Deşi la nivel european România înregistrează una dintre cele mai mici rate de şomaj, cu o valoare medie în primele 9 luni ale anului curent de 7,1%, respondenţii apreciază, totuşi, că sunt puţine locuri de muncă. ConfidenceIndex arată că mai puţin de 10% dintre români (8,9%) sunt mulţumiţi de numărul locurilor de muncă disponibile, adică mai puţin de 1 din 10 respondenţi. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei muncii în următoarele 3 luni, românii par să fie mai optimişti: 11,2% dintre aceştia apreciază o creştere a ofertei de locuri de muncă, potrivit studiului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter