monitorulcj.ro Menu
Economie

Directorul general Ford România: Cinci sute de maşini Ford B-max sunt produse în fiecare zi la Craiova

Cinci sute de maşini Ford B-max sunt produse în fiecare zi la fabrica de la Craiova, în septembrie fiind exportate peste 2.600 de astfel de autoturisme, a declarat directorul general Ford România, Zoltan Brassai, precizând că pe poarta uzinei ies zilnic 40 de TIR-uri cu maşini, informează Mediafax.

Potrivit oficialilor Ford România, în luna septembrie au fost exportate 2.630 de maşini, iar în fiecare zi, la fabrica de la Craiova, sunt produse 500 de autoturisme.

"Străinii au cumpărat deja maşina fără să o vadă în showroom-uri. Ei au văzut B-Max doar la saloanele auto şi au citit despre acest model în ziare. Sunt mii de comenzi în Europa, înainte ca noi să introducem maşinile în showroom-uri. Abia acum se duc maşinile la dealerii din Vest. Abia acum încep lansările în fiecare ţară. În urmă cu câteva săptămâni, la centrul de la Köln, erau totalizate cam 3.000 de cereri - comenzi ferme - pentru B-Max, iar acum sunt mult mai multe", a declarat directorul general Ford România, Zoltan Brassai.

Zoltan Brassai a precizat că în fiecare zi, de la uzina din Craiova, pleacă 40 de TIR-uri pline cu maşini.

"Am vorbit cu colegul de la Logistică şi mi-a spus că funcţionează bine transportul maşinilor de la fabrică şi către export şi către dealerii noştri interni. Eu ştiu că se livrează maşinile cu TIR-uri şi cu trenul. Pot să vă spun că este un grup de lucru care cooperează cu Ministerul Transporturilor să creăm o infrastructură adecvată. În fiecare zi pleacă 40 de TIR-uri pline cu maşini din Craiova către exterior. Ne-am dori să avem transport fluvial pe Dunăre", a spus Brassai.

Noul Ford B-max este în prezent singurul autoturism din România care sună singur la 112. B-max este dotat cu SYNC, un sistem de conectivitate şi de informare care permite iniţierea unui apel direct către 112, în momentul în care se declanşează airbag-urile sau maşina nu mai alimentată cu combustibil.

Astfel, apelul este iniţiat prin intermediul telefonului şoferului, conectat la sistemul din maşina prin Bluetooth, care transmite şi coordonatele GPS ale vehiculului.

Oficialii Ford spun că sistemul SYNC şi siguranţa pe care o oferă B-max sunt punctele forte ale maşinii.

Maşina a obţinut cinci stele la testul de siguranţă efectuat de Euro NCAP.

La fabrica din Craiova se produce în prezent şi motorul de 1 litru ECOBOOST, disponibil în două variante de 100 şi 120 de cai putere.