Economie

Ce mai e nou pe piaţa tehnologiilor de imprimare?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/30/07-imprimare.jpg" border="0" align="left" />Companiile eforturi foarte mari pentru a reduce costurile legate de printing.</strong></p>



Companiile sunt tot mai atente la impactul tehnologiilor asupra mediului, consumul redus de resurse în timpul utilizării, precum şi la posibilităţile de reciclare, potrivit unui studiu realizat de IDC la începutul anului, în 13 ţări europene, printre care şi România, la cererea Brother, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologii de imprimare şi comunicare, cu o cotă de piaţă de 70% la noi în ţară.

La aceste criterii, se adaugă şi importanţa acordată utilizării unor materiale non-periculoase şi reciclării consumabilelor.
Pe lângă „componenta green” societăţile dau o mare atenţie costurilor, în contextul în care criza economică actuală a dus la diminuarea veniturilor majorităţii companiilor. Studiul arată că peste 45% dintre companiile chestionate fac un efort foarte mare pentru a reduce costurile legate de printing. „Rapiditatea, calitatea şi eficienţa costurilor sunt factori de decizie în mediul de business actual”,  a declarat Monica Otlăcan, National Sales Manager Brother România, în cadrul road-show-ului organizat de companie, ieri, la Cluj-Napoca.
De altfel, atenţia sporită „la buzunar” a scăzut vânzările pe trimestrul III cu aproximativ 20% în România, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit lui Otlăcan.

PC-urile, lăsate în urmă de noua tehnologiee

În prezent, 48% dintre companiile mici şi mijlocii se aşteaptă ca PC-urile să fie înlocuite cu dispozitive mobile, se mai arată în studiul IDC.
Creşterea numărului de utilizatori de tablete şi smartphone-uri a atras după sine şi nevoia de a conecta imprimanta la ele, prin intermediul noilor aplicaţii dezvoltate de către companiile din domeniu utilizatorii putând tipări direct din albumul foto, programul de PDF, paginile web ale tabletei sau scana documente.

Mobile printing

Dispozitivele mobile dedicate tipăririi de documente mici şi de etichete se bucură de tot mai mult succes la nivel european, iar gradul de absorbţie este în creştere şi în România, dată fiind utilitatea lor în domenii precum vânzări, logistică sau gestiune. Potrivit reprezentanţilor Brother principalele motive ale creşterii popularităţii acestor dispozitive ţin de designul ergonomic, rezistenţa la factori externi precum murdăria, conectarea facilă la PC prin USB, Bluetooth sau Wi-Fi, precum şi viteza de imprimare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter