Economie

Oltchim se privatizează: Cele patru oferte au fost acceptate. Licitaţia va începe în jurul orei 12:00

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/21/oltchim-604-laszlo-raduly.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Toate cele patru oferte primite de OPSPI pentru privatizarea Oltchim, depuse de companiile PCC SE, Aisa Invest, Chimcomplex şi Dan Diaconescu, au fost acceptate pentru licitaţia deschisă cu strigare. Licitaţia va începe vineri, 21 septembrie, în jurul orei 12:00, scrie Mediafax.

Compania PCC, acţionar minoritar al Oltchim, a depus ofertă atât pentru cumpărarea acţiunilor deţinute de Ministerul Economiei la Oltchim, cât şi pentru preluarea creanţelor AVAS şi Electrica asupra combinatului chimic, evaluate la 410 milioane de euro.


Omul de afaceri Ştefan Vuza a depus două oferte pentru achiziţia acţiunilor la Oltchim, prin firmele Aisa Invest şi Chimcomplex. El vrea să preia doar creanţa Electrica faţă de Oltchim.

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus ofertă doar pentru cumpărarea acţiunilor statului la combinatul chimic, nu şi pentru cele două creanţe.


Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, şeful OPSPI ţinând cont cont de acţiuni în instanţă depuse de Dan Diaconescu şi de solicitarea de amânare formulată de societăţi care reprezintă grupul rus Gazprom.

Diaconescu a depus trei acţiuni în instanţă, una împotriva unei hotărâri AGA Oltchim, celelalte vizând suspendarea şi anularea procedurii de privatizare şi a contractului de privatizare care ar urma să fie încheiat.


Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu exclude varianta ca procedura de privatizare a Oltchim să nu fie finalizată şi a arătat că în funcţie de rezultatul de vineri se va şti dacă Oltchim va fi preluată de un nou acţionar sau va intra în administrare specială.

Ultimele Stiri
abonare newsletter