Economie

Moody’s: „Prăbuşirea unui al doilea guvern pune în pericol reformele”

<p />Prăbuşirea unui al doilea guvern în România în decurs de trei luni creşte incertitudinile, pune în pericol aplicarea reformelor şi poate avea din acest motiv un impact negativ asupra capacităţii de finanţare a ţării, potrivit agenţiei de evaluare financiară Moody’s.

„Prăbuşirea unui al doilea guvern al României în decurs de trei luni are un impact negativ asupra capacităţii de finanţare a ţării, deoarece sporeşte incertitudinile legate de strategie şi pune în pericol aplicarea reformelor”, se arată într-o notă a Moody’s, semnată de analistul Atsi Sheth.

România beneficiază din partea Moody’s de rating „Baa3”, ultimul din categoria recomandată investitorilor, cu perspectivă stabilă.

„Deşi noua putere a anunţat că menţinerea sprijinului din partea FMI/Banca Mondială/UE este o prioritate, retorica din trecut şi lipsa de popularitate a măsurilor de austeritate în România reduc probabilitatea ca guvernul să continue reformele înainte de alegeri. Blocarea reformelor ar înrăutăţi condiţiile de obţinere a împrumuturilor de către guvern, care trebuie să refinanţeze în 2012 datorii de 13 miliarde de dolari”, consideră Moody’s.

Imediat după căderea guvernului Ungureanu, vineri, analistul Atsi Sheth a declarat pentru Mediafax că perspectiva stabilă a ratingului României include deja incertitudinile politice care vor persista pe parcursul anului electoral, iar orice guvern, nou sau interimar, va face efortul de menţinere a sprijinului din partea FMI şi UE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter