Economie

De’Longhi a început recrutarea pentru fabrica de la Jucu

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/14/03-targ de intership studenti ut _sc_12.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Italienii și-au prezentat ofertele la târgul „StudentShip”, desfăşurat zilele acestea în incinta Facultății de Mecanică.</p>

Compania italiana a început deja procesul de recrutare pentru primii o sută de angajaţi.

Prezent luni la Cluj-Napoca, managerul de resurse umane pentru Europa în cadrul companiei De’Longhi, Massimo Paronitti, a declarat că fabrica de la Jucu va primi studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), în cadrul unui program de internship.

„Suntem pregătiţi să deschidem noua fabrică din comuna Jucu, unde am cumpărat halele Nokia. Vom fi capabili să începem procesul de recrutare a viitorilor angajaţi pe parcursul acestei veri. Vom începe cu circa o sută de persoane, iar previziunea este sa începem producţia în luna septembrie. Până atunci instalam liniile de producţtie în fabrică. Suntem interesaţi în a aduce studenţi de la UTCN în cadrul unui program de internship, acesta fiind cel mai bun mijloc de a deveni angajaţi ai fabricii. Căutam tineri motivaţi şi sunt convins ca mulţi dintre ei, dacă sunt buni, vor avea şanse să devină angajaţii noştri. Avem cam patru poziţii de internship”, a spus Paronitti, citat de Hotnews.

Tinerii au putut, totuşi, să-şi depună CV-urile şi pentru angajare la târgul de internshipuri organizat la Cluj-Napoca de ASIEM, în colaborare cu UTCN, Michelin şi EBS, început luni, care durează inclusiv până azi la ora 16. Producătorul de electrocasnice caută în special tineri pentru poziţii în domeniul energiei electrice, mecanică şi electrotehnică, potrivit reprezentanţilor prezenţi la târg.

1.000 de locuri de muncă

Odată cu venirea DeLonghi la Cluj, la Jucu vor fi create între 600 şi 1.000 de locuri de muncă, investiţia fiind de aproximativ 30 milioane de euro. Italienii au preluat halele din Jucu unde a funcţionat Nokia.

Clujul găzduieşte a cincea fabrică din lume De’Longhi, după cele două din China, una în Italia şi una în Rusia.

abonare newsletter