monitorulcj.ro Menu

IMM-uri: Split TVA generează costuri suplimentare pentru firme, va afecta supravieţuirea acestora

Split TVA generează costuri suplimentare pentru firme, va afecta supravieţuirea acestora
Reprezentanţii IMM-urilor susţin că soluţia de plată a TVA-ului într-un cont dedicat - Split TVA – generează costuri suplimentare pentru firme şi va afecta activitatea şi supravieţuirea acestora,. Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Dan Mureşan, a declarat, marţi, la Cluj că guvernanţii nu au evaluat costurile noii măsuri înainte de a emite OUG prin care Split TVA va intra în vigoare obligatoriu de la 1 ianuarie 2018.

Euro s-a apropiat la un ban de 4,6 lei

Euro s-a apropiat la un ban de 4,6 lei
Perechea euro/leu a avut o evoluție agitată în perioadă analizată, revenind aproape de 4,6 lei iar dobânzile și-au menținut ritmul ascendent.

Reţeaua magazinelor Gerovital a ajuns la 11 puncte de vânzare, la numai 1 an de la inaugurarea primului magazin (P)

Reţeaua magazinelor Gerovital a ajuns la 11 puncte de vânzare, la numai 1 an de la inaugurarea primului magazin
Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, marchează un an de la înfiinţarea reţelei proprii de magazine Gerovital, cunoscând în acest interval o expansiune impresionantă la nivel naţional. Compania clujeană este primul jucător local din această industrie care şi-a creat propria reţea de magazine de brand Gerovital şi Farmec (19 magazine) şi care, în prima jumătate a anului 2017, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro.

Euro se întoarce la 4,59 lei

Euro se întoarce la 4,59 lei
Scăderea, acum două zile, a cotațiilor euro până la un minim de 4,567 lei a declanșat marcările de profit, astfel că leul a revenit pe depreciere.