Anunțuri

Comunicat de presă lansare proiect-Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof.Dr.Octavian Fodor Cluj-Napoca

COMUNICAT DE PRESĂ LANSARE PROIECT

24.12.2020


Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof.Dr.Octavian Fodor Cluj-Napoca (IRGH), derulează în perioada 01.09.2020–30.04.2021, proiectul „Creșterea capacității Institutului Regional de Gastroenterologie - Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19” nr. (cod SMIS2014+) 138302.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea capacității Institutului Regional de Gastroenterologie - Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19, prin realizarea unor achiziții necesare în îngrijirea și tratamentul cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2 și de a gestiona criza sanitară COVID-19.


Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Scăderea timpului de diagnosticare şi tratament, precum şi îmbunătățirea managementului pacienților suspecți/infectați cu COVID – 19 prin dotarea IRGH Cluj Napoca cu echipamente și aparatură medicală necesare îngrijirii pacienților suspecți și confirmați cu infecția COVID-19


2. Creșterea siguranței și eficienței actului medical prin dotarea IRGH Cluj-Napoca cu necesarul de echipamente de protecție specifice gestionării cazurilor pacienților suspecți/infectați cu COVID-19.

Proiectul vizează dotarea institutului prin achiziționarea de echipamente și aparatură medicală necesare pentru diagnosticarea și îngrijirirea pacienților suspecți și confirmați cu infecția COVID-19 precum și echipamente de protecție pentru angajați și pacienți în contextul infecției cu COVID-19.


Proiectul se va implementa în perioada de programare 2014 – 2020, conform Contractului de Finanțare nr. 429/04.12.2020, având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile de către AM POIM prin Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Bugetul total al proiectului este de 34.567.790,13 lei, reprezentând asistență financiară integral nerambursabilă  din Contribuția UE, prin Fondul European de Dezvoltare Regională.


Informații suplimentare se pot obține de la dna Alina Mîrza, manager proiect, prin e-mail la adresa irghcj@irgh.ro sau telefon la numărul 0264-4596414.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

 

Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Prof.Dr.Octavian Fodor Cluj-Napoca (IRGH)


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter