monitorulcj.ro Menu
Anunțuri / Utile

Îmbunătățirea capacității Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca în contextual pandemiei COVID 19

Comunicat de presă

28 decembrie 2020


Îmbunătățirea capacității Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca în contextual pandemiei COVID 19

 


Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca, în calitate de Beneficiar, implementeaza proiectul Imbunatatirea capacitatii Institutului de Medicina Legala Cluj-Napoca in contextual pandemiei COVID 19.

Proiectul este cofinanțat prin  Programul Operațional Infrastructura Mare, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 1 Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.


 Obiectivul general al proiectului consta in cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare prin investitii necesare pentru consolidarea capacitatii de reactie la criza de sanatate publica cauzata de raspandirea virusului SARS-CoV-2 in cadrul IML Cluj, prin achizitia de echipamente medicale si echipamente de protectie cu scopul de a raspunde in timp util si eficient la criza provocata prin oferirea de servicii adecvate.

Obiectivele specifice ale proiectului 1. OS.1 - Dotarea infrastructurii IML Cluj cu echipamente medicale si echipamente de protectie necesare pentru dotarea laboratorului de prosectura si a laboratorului de serologie si biologie moleculara, obiectiv ce va contribui la indeplinirea indicatorilor de proiect: 2S132- Capacitate adecvata de îngrijire si tratament a cazurilor de infecie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare 2S130 - Entitai publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 2. O.S. 2 - Imbunatarirea calitatii servicilor medico legale din judetul de implementare. Obiectivul specific va contribui la indeplinirea indicatorilor proiectului. - Capacitate adecvata de gestionare a crizei sanitare datorita cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2


 

Rezultate asteptate: 1. 1 unitate medico legala (Institutul de Medicina Legala Cluj) dotata cu echipamente medicale 2. 1 unitate medico legala (Institutul de Medicina Legala Cluj) dotata cu echipamente de protectie 3. Auditarea proiectului realizata 4. Informarea si publicitatea proiectului realizate conform Manualului de Identitate Vizuala 5. Managementul proiectului derulat in conformitate cu conditiile Contractului de Finantare


Codul MySmis: 140566

Valoarea totală a proiectului: 728.236,09 lei.

Durata: 5 de luni, între data de 29.10.2020 și data de 30.04.2021.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020

 

Date de contact: nume prenume, adresă, site, tel, e-mail

Institutul de Medicina Legala Cluj-Napoca

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Strada Clinicilor 3-5, Cluj-Napoca 400006

Dr. Siserman Costel Vasile, Reprezentant legal, Director,

Tel:0744205215, e-mail: office@imlcj.ro;