monitorulcj.ro Menu
Anunțuri / Utile

COMUNICAT DE PRESĂ privind proiectul „Audit energetic al instalațiilor de climatizare și al sistemelor de iluminat pentru o parte din clădirile publice din Turda”

COMUNICAT DE PRESĂ

privind proiectul „Audit energetic al instalațiilor de climatizare și al sistemelor


de iluminat pentru o parte din clădirile publice din Turda”

         Data:    10.03.2020


Primăria Municipiului Turda anunță realizarea unui audit energetic pentru clădirile ​​Colegiului „Emil Negruțiu”, Colegiului Tehnic din Turda și Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” în cadrul proiectului „Audit energetic al instalațiilor de climatizare și al sistemelor de iluminat în mai multe clădiri publice din Turda”.

Documentele produse în cadrul proiectului sunt: Audit energetic la instalațiile de climatizare și sisteme de iluminat în mai multe clădiri publice din Turda, Audit energetic la instalațiile de climatizare și sisteme de iluminat la Colegiul „Emil Negruțiu” din Turda, Audit energetic la instalațiile de climatizare și sisteme de iluminat la Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” din Turda, Audit energetic la instalațiile de climatizare și sisteme de iluminat la Colegiul Tehnic Turda, precum și varianta în limba engleză a fiecărui document.


Auditul energetic reprezintă prima etapă dintr-un proiect de accesare a unei finanțări nerambursabile din Mecanismele Financiare SEE și Norvegian în România 2014-2021 și este o bună oportunitate pentru Municipiul Turda de a crește performanța energetică a acestor clădiri și, totodată, confortul ocupanților. Un obiectiv pe termen lung al acestui proiect este de a asigura un loc sănătos de studiu, educare și dezvoltare pentru copii, contribuind in acest fel la îmbunătățirea rezultatelor acestora și a calității condițiilor de studiu.

Creșterea performanței energetice la nivelul acestor clădiri va determina reducerea costurilor operaționale și va permite redirecționarea unei părți din costurile curente cu energia către alte activități, contribuind la creșterea nivelului de trai din Turda.


Un alt obiectiv pe termen lung al acestui proiect este reducerea amprentei de emisii de gaze cu efect de seră în exploatarea clădirilor, contribuind astfel la eforturile naționale și internaționale de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În urma realizării auditării energetice în cele trei clădiri publice toți indicatori cheie de performanță au fost atinși.


Proiectul a avut o valoarea totală de 11.600 euro, din care 9.800 de euro reprezintă valoarea nerambursabilă a finanțării tip grant acordată de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Mecanismele Financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul schemei de finanțare „Small Grants Scheme 2 (SGS-2)”. Contractul de grant a fost semnat în 27.09.2019 de către finanțatorul EEA and Norway Grants 2014-2021 și la 25.10.2019 de către Municipiul Turda, perioada de implementare, inclusiv solicitarea la rambursare a cheltuielilor efectuate în proiect,  întinzându-se până la 15 martie 2020.

Date de contact:
Codruța Bungărdean - coordonator de proiect
Șef Serviciu Finanțări Externe și Relații Internaționale
Primăria Municipiului Turda
telefon/fax 0264-311630
email: proiecte@primariaturda.ro