Anunțuri

Anunț de presă lansare proiect – „Reabilitarea, dotarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit "Prichindelul Isteț" și a Creșei nr. 4”

ANUNȚ DE PRESĂ

Data: 28.11.2019                   


Lansare proiect

“REABILITAREA, DOTAREA ȘI EXTINDEREA GRĂDINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT “PRICHINDELUL ISTEȚ” ȘI A CREȘEI NR. 4”


 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional  Regional 2014-2020, Agenția de Dezvoltare  Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional  Regional 2014-2020 și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Turda în calitate de Beneficiar au semnat Contractul de finanțare nerambursabilă nr. 4891/ 07.11.2019, Cod SMIS: 124461, pentru proiectul “REABILITAREA, DOTAREA ȘI EXTINDEREA GRĂDINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT “PRICHINDELUL ISTEȚ” ȘI A CREȘEI NR. 4”.


Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritate de investiții 10.1 - Investițiile în educație și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare,  Obiectiv Specific 10.1 - Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului,  Apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar.                               

Obiectivul general al proiectului REABILITAREA, DOTAREA ȘI EXTINDEREA GRADINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT "PRICHINDELUL ISTEȚ" ȘI A CREȘEI NR. 4 este de a creea infrastructura necesară desfașurării actului educațional în condiții sporite de confort și utilarea spațiilor pentru derularea activităților didactice contribuind astfel la creșterea gradului de participare la procesul educațional. Proiectul vine în întâmpinarea obiectivului general al Programului Operațional Regional de „creștere a competitivitătii economice și îmbunatățirea condițiilor de viață ale comunitaților locale și regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a condițiilor infrastructurale și a serviciilor, care să asigure o dezvoltare sustenabilă a regiunilor, capabile să gestioneze în mod eficient resursele, să valorifice potențialul lor de inovare și de asimilare a progresului tehnologic”, prin îmbunătățirea condițiilor infrastructurale a sistemului educațional timpuriu.


Obiectivele specifice ale proiectului:

Obiectiv 1: Reabilitarea imobilului în care își desfășoară activitatea cele două unități de învațământ: Grădinița cu Program Prelungit "Prichindelul Isteț" și Creșa nr. 4
Obiectiv 2: Separarea spațiilor și realizarea independenței funcționării activităților desfășurate de cele două instituții prin extinderea pe verticală a imobilului
Proiectul “REABILITAREA, DOTAREA ȘI EXTINDEREA GRĂDINIȚEI CU PROGRAM PRELUNGIT “PRICHINDELUL ISTEȚ” ȘI A CREȘEI NR. 4” are o valoare totală de 11.971.216,98 lei, din care: 
8.916.186,73 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR
1.363.652,03 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național
209.792,68 lei reprezintă valoarea cofinanțării eligibile a Municipiului Turda
1.481.585,54 lei reprezintă valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă cheltuielilor neeligibile.
Perioada de implementare a proiectului este de 46 de luni, respectiv între data de 22.12.2017 și 30.09.2021 aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare.


PRIMĂRIA
MUNICIPIULUI TURDA

Date de contact:

Raluca ȘPAN - coordonator de proiect
Consilier superior – Serviciul Finanțari Externe și Relații Internaționale
Primăria Municipiului Turda
telefon/fax 0264-311630
e-mail: proiecte@primariaturda.ro

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro      |     facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Ultimele Stiri
abonare newsletter