Anunțuri

Comunicat de presă-Creșterea competitivității Nicoratex SRL prin achiziția de utilaje noi

 

Comunicat de presă

Data: 03.05.2019


 

 


Creșterea competitivității Nicoratex SRL prin achiziția de utilaje noi

 


Titlul proiectului:                                    Creșterea competitivității Nicoratex SRL prin achiziția

                                                               de utilaje noi


Numele beneficiarului:                           NICORATEX SRL

Numele programului:                             Programul Operațional Regional 2014-2020


Numele Autorității de Management:    Ministerul Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice

Numele Organismului Intermediar:       Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Valoarea totala a proiectului:                623.612,62 lei

Valoarea finanțării nerambursabile:      419.235,38 lei

Dată început proiect:                              1 iunie 2016

Dată finalizare proiect:                          31 Mai 2019

Codul MySMIS:                                       103583

Proiectul „Creșterea competitivității Nicoratex SRL prin achiziția de utilaje noi”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 a fost implementat de către NICORATEX S.R.L., și a avut o valoare totală aprobată de 623.612,62 lei, din care 419.235,38 lei reprezenta finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect. Obiectivele specifice ale proiectului au fost: introducerea de produse semnificativ îmbunatățite ca urmare a noului flux tehnologic prin achiziția de echipamente noi, îmbunatățirea proceselor productive prin inovarea în cadrul fluxului tehnologic productiv prin echipamente care încorporează tehnologii noi (achiziționarea următoarelor echipamente: mașină de împletit dantelă 52 transportoare - 1 buc, mașină de împletit dantelă 64 transportoare - 1 buc, mașină de împletit dantelă 80 transportoare - 1 buc) și dezvoltarea resurselor umane ale microînterprinderii prin angajarea a 3 persoane și păstrarea locurilor de muncă existente și a celor nou create pe toată perioada de durabilitate a proiectului.

Prin realizarea obiectivelor specifice de mai sus proiectul a contribuit la realizarea obiectivul general al Programului Operaţional Regional 2014-2020: creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri.

Rezultatele proiectului care au fost obținute în urma implementării proiectului sunt: introducerea a 2 produse semnificativ îmbunatățite ca urmare a noului flux tehnologic, obținerea unei capacități productive crescute până la finalizarea perioadei de implementare ca urmare a inovării fluxului tehnologic prin achiziția a 3 echipamente (mașina de împletit dantela 52 transportoare - 1 buc, mașina de împletit dantela 64 transportoare – 1 buc, mașina de împletit dantela 80 transportoare – 1 buc) și 3 locuri de muncă nou create în perioada de implementare a proiectului.

     NICORATEX SRL

Date de contact beneficiar

str. Principală, nr. 237, localitatea Sărata, municipiul Bistrița, județ Bistrița-Năsăud, 0744357598, fax: -, e-mail: cristian.nicora@nicoratex.ro

 

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro      |     facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Ultimele Stiri
abonare newsletter