Actualitate

61 staţii RATUC vor avea automate de eliberare a biletelor valabile pe intervale orare

Sistemul de transport în comun din Cluj-Napoca se modernizează: vor fi amenajate 87 de staţii, vor fi montate 61 de automate pentru bilete şi abonamente. Biletele vor fi valabile pe intervale orare. Un singur bilet va putea fi folosit pe toate mijloacele de transport în comun.

Primăria Cluj-Napoca derulează în momentul de faţă un proiect cu fonduri europene prin care va fi introdus sistemul de ticketing. Acesta urmăreşte urmăreşte modernizarea a 87 de staţii de transport în comun. “Vor fi amenjate 94 de copertine care vor fi dotate cu echipament modern, băncuţe, panouri publicitate, coşuri de gunoi, staţie acoperită. Astfel nu vom mai avea staţii care să nu corespundă cerinţelor de moderne de transport în comun”, a explicat, miercuri, primarul Emil Boc.

Proiectul presupune şi montarea a 61 automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie în staţii, inclusiv după ora 21.00 când acum chiar dacă sunt chioşcuri nu poate fi cumpărat biletul. “Nu fiecare staţie va avea astfel de automate, dar în 61 de staţii vor fi montate aceste automate. Vor fi încă 7 automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie în sediile primăriilor de cartier”, a precizat Boc. Legitimaţiile de călătorie vor fi valabile timp de o oră, mai multe ore, o zi, o săptămână sau o lună.


Cu un singur bilet se va putea circula pe toate mijloacele de transport în comun. De exemplu, dacă o persoană urcă într-un autobuz cu un bilet şi urcă apoi într-un tramvai, este valabil acelaşi bilet, cu condiţia să îl folosească în intervalul orar pentru care l-a cumpărat.

În plus, în staţii vor fi montate 136 de validatoare. „Când te urci în autobuz ai validator prin care confirmi că într-un interval de timp te-ai urcat în mijlocul de transport respectiv.


Vor exista 327 validatoare doar în mijloacele de transport în comun. Vor mai fi asigurate materialele necesare pentru dotarea tehnică: puncte de descărcare a datelor, locaţie de management operaţional, etc”, a adăugat primarul.

Proiectul are o valoare de 27 milioane lei, din care 6 milioane sunt suportaţi din bugetul local, iar restul sunt fonduri europene. Investiţia va fi gata la 1 octombrie 2014, în momentul  de faţă stadiul fizic fiind de 12%.

abonare newsletter