Actualitate

Primăria Cluj-Napoca plăteşte datoriile Institutului de Urologie şi Transplant Renal

Primăria Cluj-Napoca va aloca din bugetul local peste 163.000 de euro pentru efectuarea de reparaţii şi achiziţionarea de aparatură medicală la unele spitale clujene, dar şi pentru plata unor datorii ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal pe anul 2012. Decizia va fi luată, joi, în şedinţa de Consiliu Local.

Spitalul Clinic Căi Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă – SMURD şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii au depus cereri de sprijin financiar din partea municipalităţii pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii şi achiziţii de aparatură medicală necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii medicale.
De asemenea, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă în ceea ce priveşte neplata unor facturi medicale din anul 2012 de către Ministerul Sănătăţii, fapt care afectează activitatea instituţiei medicale şi derularea programelor sale de transplant.
Dacă proiectul de hotărâre va trece de votul consilierilor locali banii vor fi împărţiţi după cum urmează:
Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca va primi 150.000 lei pentru reamenajare centrală termică şi reţele
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă – SMURD va primi 68.869 de lei pentru montarea unor uşi glisante şi a unei perdele de aer cald la intrarea în unitatea de primire urgenţe
Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru Copii i se va aloca suma de 225.999 lei pentru achiziţionarea unui ecograf Doppler şi 140.000 lei pentru achiziţionarea unui videogastroscop pediatric.
„De asemenea, având în vedere situaţia dificilă a acumulării unor datorii restante, propunem alocarea sumei de 150.000 lei pentru plata unor aerierate ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal pe anul 2012, cu sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca”, se arată în proiectul de hotărâre.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter