Administrație

Modernizarea stației de autobuz din Piața Gării a fost finalizată. Boc: „O nouă zonă de calitate pentru utilizarea transportului în comun”

Stația de autobuz din zona Piaței Gării a fost redeschisă oficial, joi, 25 august. De asemenea, stația provizorie de pe strada Horea a fost anulată.

Stația de autobuz din zona Piaței Gării a fost redeschisă oficial, joi, 25 august/ Foto: Facebook - Emil Boc Stația de autobuz din zona Piaței Gării a fost redeschisă oficial, joi, 25 august/ Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat oficial redeschiderea stației de autobuz din Piața Gării.

 


Investiția include o clădire cu funcțiune de dispecerat CTP cu un singur nivel, șase stații de autobuz cu acoperiș verde, amenajări pietonale, amenajare cu pavaj granit și iluminat public. 

Finanțarea a fost făcută din fonduri de la bugetul local.


„6 stații de autobuz modernizate in Piața Gării. O nouă zonă de calitate pentru utilizarea transportului în comun.

Zona stației de transport în comun situată în Piața Gării a fost reabilitată de Primăria Cluj-Napoca. Pe amplasament au fost montate 6 stații de autobuz cu acoperiș verde, un container tip cargo cu funcțiunea de dispecerat CTP și au fost realizate amenajări pietonale.   


Începând de astăzi, 25.08.2022, stația Piața Gării Sud a redevenit funcțională pentru liniile de troleibuze (2,3,4,5), autobuze (9,27,32B,35) și linia 22 (microbuz). Stația provizorie de pe strada Horea a fost anulată.

Obiectivele proiectului:


  • crearea de condiții ca transportul în comun să devină o alternativă la celelalte modalități de transport
  • promovarea unui transport public atrăgător pentru utilizatori
  • asigurarea unei bune funcționări a stațiilor prin soluțiile constructive, materiale și dotări adaptate
  • îmbunătățirea atractivității orașului și a imaginii urbane
  • îmbunătățirea conectivității între diferite zone ale orașului
  • reducerea timpilor de întârziere în rețeaua de transport public

Finanțarea acestui proiect a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

Executant clădire dispecerat CTP: SC Skyline Engineering SRL

Valoarea lucrărilor pentru clădirea dispecerat CTP: 547.670,35 lei + TVA

Executant stații autobuz cu acoperiș verde: SC METALGAN COMPANY SRL

Valoarea stațiilor bus cu acoperiș verde: 6 buc x 27.600 lei + TVA = 165.600 lei + TVA

Modernizarea flotei de transport public, accesibilitatea și confortul în stațiile de transport, politicile publice în materie de mobilitate urbană, infrastructura pentru vehicule electrice sunt doar câteva dintre acțiunile concrete ale orașului nostru pentru a realiza tranziția «verde»”, a transmis primarul Emil Boc.

Stația de tablă, desființată

Primăria Cluj-Napoca a luat decizia să demoleze stația de autobuze din Piața Gării colț cu strada Craiovei încă din toamna anului 2019, întrucât stația nu a mai fost modernizată de ani buni, întreaga zonă arătând deplorabil.

Stația, constând într-o construcție cu structură metalică, era dotată cu chioșcuri pentru vânzare bilete, comerț și alimentație publică, în suprafață de 200 mp. În 1994, terenul a fost concesionat pentru 25 de ani unei firme în vederea construirii unei stații de transport în comun multifuncționale. În 2017, Primăria a decis încetarea contractului de concesiune, imobilul fiind preluat în proprietatea privată a Primăriei.

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca susținea atunci că are în plan modernizarea a 87 de stații de transport public. CTP arată că este necesară modernizarea construcțiilor existente și precizează că automatele sistem ticketing cu copertine, bănci și coșuri de gunoi sunt amplasate în afara terenurilor concesionate.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta stația de autobuz din Piața Gării după modernizare? Investiția se ridică la peste un milion de lei

Stația de autobuz Piața Gării Sud se mută începând de astăzi pe strada Horea

Ultimele Stiri
abonare newsletter