Actualitate

Operaţia suferită de Mircea Lucescu a decurs bine

<p>Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu a fost operat duminică după-amiază, la Spitalul Universitar, unde este internat de vineri în urma unui accident rutier, pentru că acumulase o cantitate mai mare de lichid în cavitatea toracică, intervenţia decurgând bine.</p>

 

Echipa multidisciplinară alcătuită din 11 medici a monitorizat permanent pacientul şi duminică dimineaţă, în urma unui examen de computer tomograf, s-a luat decizia intervenţiei chirurgicale.

Dr. Elena Copaciu, şefa Departamentului de Terapie Intensivă, a precizat că de vineri Mircea Lucescu a fost permanent monitorizat, urmărindu-se evoluţia traumatismului toraco-pulmonar şi, duminică, s-a luat decizia intervenţiei chirurgicale.

Prof. dr. Ioan Cordoş de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, cel care a realizat intervenţia, a spus că operaţia a decurs bine şi că speră ca evoluţia să fie bună având în vedere că este vorba de o persoană robustă.

Coastele fracturate au fost fixate pentru ca să se reducă durerea şi, în acelaşi timp, să se facă o recuperare mai bună, a menţionat medicul.

„Orice intervenţie chirurgicală poate fi urmată de complicaţii nedorite. Tragem concluzia că nu vor apărea astfel de evenimente şi totul va decurge normal. Pacientul va fi supravegheat permanent şi i se vor efectua radiologii de control”, a explicat prof. dr. Ioan Cordoş.

Managerul Spitalului Universitar, Cătălin Cârstoiu, a spus că intervenţia pentru înlăturarea lichidului din cavitatea toracică a durat două ore şi pacientul este la terapie intensivă, fiind permanent monitorizat.

El a precizat că până la stabilizarea pacientului vor fi remise buletine medicale în fiecare zi la ora 12,00.

Antrenorul Mircea Lucescu a fost adus vineri la Spitalul Universitar din Capitală, în urma unui accident rutier, maşina pe care o conducea intrând în coliziune cu un tramvai pe bulevardul Vasile Milea. Alături de Lucescu, în maşină se afla şi o altă persoană, care a fost rănită uşor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter