Actualitate

Gianni Lazzaro: „Româncele mai au de lucrat la capitolul gust”

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/19_ziua/07 gianni lazzaro lazar marcovici expozitie de bijuterii sabion _sc_034.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Gustul în materie de bijuterii este direct proporţional cu puterea de cumpărare, spune bijutierul român al Hollywood-ului.

Gianni Lazzaro, supranumit şi bijutierul român al Hollywood-ului, a venit în weekend la Cluj-Napoca pentru a prezenta noua sa colecţie, „Back to nature”, în incinta magazinului Sabion aflat în centrul comercial Iulius Mall.

Cu această ocazie, el a făcut precizări referitoare la cultura bijuteriilor din România. „Gustul se dezvoltă în raport cu posibilităţile financiare. Având în vedere că acest proces a început la noi abia după 1990, iar în prezent nu s-a ajuns încă la stadiul în care o femeie să poată spune «îmi place o bijuterie, vreau să o cumpăr», vor mai trebui să treacă câţiva ani până să ajungem din urmă culturile dezvoltate, cum e cea a francezilor la care există o tradiţie a bijuteriilor încă de acum câteva secole.”


Exceptând caracteristicile de design, un alt element foarte important pentru valoarea unei bijuterii este „purtabilitatea”, în opinia designer-ului. „Un inel trebuie să stea pe mână, o broşă să se prindă bine, iar un pandativ să cadă la locul lui”, spune Gianni Lazzaro.

Colecţie de 3 mil. de euro


Colecţia prezentată la Iulius Mall a depăşit ca valoare 3 milioane de euro. Cel mai scump exponat a fost un set format din cercei, colier şi brăţară în valoare de 147.000 de euro, la realizarea căreia s-au folosit doar pietre preţioase: 652 de diamante incolore cu o greutate de 15,25 de carate şi 244 de safire multicolore cu o greutate de 233,38 carate, iar cea mai ieftină piesă este o pereche de cercei care poate fi achiziţionată cu 1000 de euro.

„Sunt bijuterii create pentru a fi purtate cu graţie şi eleganţă. Singura limită este dată de factorul practic al bijuteriei. Nu există alte bariere. Sunt doar mii de culori: ale pământului, ale aerului, ale focului şi ale apei”, a explicat românul Gianni Lazzaro.


Gianni Lazzaro e doar „nume de scenă”

Numele adevărat al bijutierului este Lazăr Marcovici. El a fost nevoit să îşi prezinte colecţiile sub numele de Gianni Lazzaro pentru a intra pe piaţa expoziţiile internaţionale. Bijutierul s-a născut la Bacău, în anul 1947, unde a locuit împreună cu familia până în clasa a X-a, pentru ca în 1963 să emigreze în Germania. În anul 1968, Lazzaro a fost admis la Academia de Arte, secţia design, din oraşul Dusseldorf, Germania.


La ora actuală, el este prezent în cele mai mari expoziţii de bijuterii din Laipzig, Basel, Vicentza, Hong Kong şi Las Vegas. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numără Sophia Loren şi Heidi Klum.

Ultimele Stiri
abonare newsletter