Actualitate

Daune de 200 de euro familiei unui cioban de 19 ani, lovit mortal de un șofer. Curtea de Apel Cluj a schimbat condamnarea

Curtea de Apel Cluj a rectificat decizia de acordare a daunelor morale de către Judecătoria Beclean în cazul unui cioban de 19 ani omorât pe drum de un șofer, scrie clujust.ro.

Daune morale în cazul unui tânăr de 19 ani omorât pe marginea drumului. Daune morale în cazul unui tânăr de 19 ani omorât pe marginea drumului.

 

 


Mama, tatăl și sora tânărului de 19 ani care a decedat în urma accidentului au primit daune morale între 200 și 600 de euro, conform sentinței Judecătoriei Beclean. Șoferul vinovat a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, scrie clujust.ro.

 


„La data de 09.12.2016, în jurul orelor 07.00, inculpatul se deplasa la volanul autoutilitarei marca Ford, cu numărul de înmatriculare MSU 410, pe D.N. 16, pe direcţia Cluj – Reghin, iar pe raza localităţii Silivaşu de Câmpie, la. km 50+760 m, a accidentat victima M.P.F, care se afla pe carosabil, în calitate de pieton şi însoţitor al unei turme de oi.

În urma accidentului a rezultat rănirea victimei M.P.F, care a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Târgu-Mureș. Ca urmare a leziunilor suferite, la data de 16.01.2017, ora 20.35, a intervenit decesul victimei”, se arată în rechizitoriu.


Moartea victimei, una violentă

Conform expertizei medico-legale, mortea tânărului a fost una violentă.

S-a reţinut că în producerea accidentului rutier a existat o culpă comună, respectiv atât culpa inculpatului, cât și cea a victimei, iar șoferul vinovat și-a recunoscut fapta.


După ce instanța Judecătoriei Beclen le-a acordat celor trei membri ai familiei tânărului decedat câte 600, 600 și 200 euro, magistrații Curții de Apel Cluj au menținut pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu suspendare și au obligat vinovatul la plata daunelor morale de câte 10.000, 10.000 și 6.000. de euro

Citește articolul integral pe clujust.ro.

CITEȘTE ȘI:

Accident GRAV în Câțcău. Un tânăr de 20 de ani a pierdut controlul volanului și a lovit altă mașină. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter