Actualitate

Cele mai cunoscute mituri despre păcănele (P)

Dacă ești jucător la cazino, cu siguranță ai auzit numeroase mituri despre păcănele, cum ar fi să nu joci la o anumită oră. Sunt oare adevărate? Află aici!

Mituri despre păcănele, demontate

Îți place să joci la păcănele gratis sau pe bani reali? Atunci cu siguranță ai citit pe forumuri sau ai auzit de la prieteni numeroase mituri despre păcănele, cum ar fi să nu joci la o anumită oră, să eviți aparatul care tocmai a plătit un jackpot sau, cel mai popular dintre toate – „casa câștigă mereu.”


Există vreun sâmbure de adevăr în spatele acestor credințe larg răspândite despre sloturile online sau aparatele mecanice din agenții și săli de jocuri? Iată cele mai populare mituri despre păcănele, demontate cu argumente:

#1 Slotul care tocmai a plătit un jackpot trebuie evitat


Pare evident, nu-i așa? Acest mit are în spate o logică pe care o putem înțelege – dacă un aparat tocmai a plătit o sumă imensă, probabilitatea să o facă din nou este foarte mică, nu? Adevărul, însă, este altul.

Toate sloturile mecanice și online întâlnite la cazinourile mari, licențiate, utilizează același model matematic. Tehnologia din spatele lor poartă numele de Random Number Generator (RNG) sau Generator Aleatoriu de Numere. Acesta este un algoritm complex care asigură învârtiri aleatorii și alege simbolurile care aterizează pe role. 


Important de reținut este că aceste învârtiri nu sunt conectate deloc cu rezultatele unor învârtiri precedente. Cu alte cuvinte, nu contează dacă aparatul tocmai a plătit, pentru că rezultatul fiecărei rotiri va fi ales tot aleatoriu, iar jucătorul va beneficia de aceleași șanse.

#2 Casa câștigă mereu


Acest mit este extrem de răspândit, atât la cazinourile din țara noastră, cât și de peste hotare. Mulți jucători sunt de părere că operatorii de cazino măsluiesc rezultatele sloturilor, jocurilor de masă sau de cărți pentru a câștiga de fiecare dată.

Adevărul, însă, este că avantajul casei este fix, nu poate fi modificat de nimeni și este determinat de dezvoltatorul jocului respectiv. De exemplu, dacă un slot are o rată de plată de 95%, cazinoului nu îi poate reveni niciodată mai mult de 5% din mizele pariorilor. 


Procentual, jucătorii au șanse mult mai mari decât operatorul să câștige pe termen lung, dacă folosesc strategia potrivită și își gestionează bine bugetul, mai ales la jocurile care implică deopotrivă noroc, pregătire și talent (ex: poker sau blackjack).

#3 Dacă nu ai bani mulți, nu poți câștiga un jackpot progresiv

În spatele acestui mit se ascunde și puțin adevăr, însă majoritatea jucătorilor înțeleg doar parțial cum funcționează sloturile cu jackpot progresiv. Pe scurt, există sloturi cu jackpot progresiv care îți oferă șanse mai bune de a câștiga premiul cel mare dacă joci cu pariul maxim, însă o mare parte dintre ele nu funcționează așa. 

Este de ajuns să ne uităm la cei mai mari câștigători de jackpoturi progresive din istorie la sloturi ca Mega Fortune Dreams, Mega Moolah sau Arabian Nights – o mare parte dintre ei au mizat sume foarte mici, de câțiva cenți și au obținut milioane de euro la schimb. 

În majoritatea cazurilor, probabilitățile, avantajul casei, rata de plată estimativă a slotului, volatilitatea și norocul sunt cele care fac diferența și contează mai mult decât valoarea mizei.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter