Sănătate

Focar la Penitenciarul Gherla! Zeci de deținuți s-au infectat cu Covid-19 și au fost trimiși la spital

Un focar de Covid-19 a izbucnit la Penitenciarul Gherla săptămâna trecută. Aproape 50 de deținuți s-au infectat cu virusul.

28 de deținuți din penitenciarul Gherla au fost confirmați cu COVID-19. 28 de deținuți din penitenciarul Gherla au fost confirmați cu COVID-19.

28 de persoane private din Penitenciarul Gherla au fost depistate pozitiv cu COVID-19 săptămâna trecută și alte 17 după testările făcute luni, scrie Gherlainfo.ro.

Focarul a fost depistat săptămâna trecută. Doi deținuți care efectuau muncă în regim închis la un beneficiar exterior și care prezentau simptome de răceală s-au prezentat la cabinetul medical, unde au fost testați și au fost găsiți pozitivi. Ca urmare, la nivelul penitenciarului s-a dispus o anchetă epidemiologică, în care au fost verificați cu teste rapide antigen contacții direcți ai celor doi. 28 de persoane au depistate în total ca fiind infectate cu noul coronavirus.


Potrivit procedurilor în astfel de situații, cei în cauză au fost trimiși la Spitalul Penitenciar Jilava de la București.

În cursul zilei de luni, 8 noiembrie, s-a făcut o nouă campanie de testare în cadrul penitenciarului. Din totalul de aproximativ 100 de persoane testate, au rezultat încă 17 deținuți pozitivi. Și aceștia urmează să fie trimiși în cel mai scurt timp la Jilava. Deținuții testați negativ au fost izolați de restul colectivului și vor fi monitorizați în perioada următoare. Persoanele pozitive erau asimptomatice sau prezentau simptome ușoare ale bolii, a precizat Marina Oltean, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, pentru sursa citată.


Aceasta a mai declarat că la zi există un singur caz de persoană cu COVID-19 din rândul personalului penitenciarului.

În ce privește vaccinarea, în jur de 70% dintre deținuți au primit serul. Același procent se înregistrează și în rândul personalului.


La zi, în Penitenciarul Gherla se află 954 de persoane private de libertate.

CITEȘTE ȘI:

FOCAR de infecție cu COVID-19 la un azil de bătrâni din Dăbâca, județul Cluj! Aproape 30 de cazuri active

Deținut la Penitenciarul Gherla, găsit mort de paznici. Care e cauza decesului

Ultimele Stiri
abonare newsletter