Actualitate

Asociația Daisler, premiată pentru implicare civică prin proiectul Strada Potaissa, o piață de flori altfel

Asociația clujeană Daisler a fost premiată pentru implicarea civică în comunitate, prin proiectul Strada Potaissa, un proiect care a readus la viață o stradă din Cluj-Napoca, transformând-o într-o piață de flori alftel.

 

În perioada 23-25 iulie, pe strada Potaissa a fost organizată piața de flori „altfel”. Clujenii s-au putut bucura de o grămadă plante, muzică și au putut întâlni arhitecți cunoscuți.


 

„Cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca revine la viață. Culoarea și parfumul dulce revin pe strada Potaissa, la piața de flori „Altfel”. Producători din întreaga țară vor fi prezenți în centrul Clujului cu flori de sezon, arbuști, cactuși sau plante suculente. Nu vor lipsi nici plantele aromatice, care aduc o savoare aparte preparatelor culinare.


De asemenea, clujenii vor găsi pe strada Potaissa cele mai frumoase idei pentru amenajarea grădinii sau chiar a balconului, inclusiv mobilier special și produse ceramice”, au spus organizatorii în vară.

Piața de flori altfel de pe strada Potaissa se întâmplă în fiecare an, de cinci ani încoace. În acest an proiectul a fost și premiat la categoria „Implicare Civică” a premiilor BATRA 2021 (Bienala de Arhitectură Transilvania). 


„Daisler Asociatia câştigă premiul organizatorilor #BATRA2021 la secțiunea Inițiative Civice pentru proiectul Strada Potaissa. Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au ajutat sau au crezut în această inițiativă!”, au anunțat inițiatorii proiectului. 

„De fiecare dată când (.com)unitatea a avut nevoie, Daisler Print House  a răspuns «prezent», fie că au fost inițiative civice, festivaluri sau implementarea anumitor proiecte. Și s-au implicat din toate punctele de vedere, nu numai prin tipărirea diferitelor materiale. Mulțumim!”, scrie Bienala de Arhitectura Transilvania pe Facebook.


CITEȘTE ȘI:

Piața de flori altfel, pe strada Potaissa. Un colț de rai decorat de lavandă și flori de sezon. GALERIE FOTO

 


FOTO. Strada Potaissa, „readusă la viață” prin plante și muzică. Clujenii, așteptați la o piață de flori „altfel”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter