monitorulcj.ro Menu
Actualitate

CEA MAI MARE rată de INFECTARE cu COVID-19 din valul 4, la Cluj! Municipiul, la un pas de 11 cazuri la mia de locuitori

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 în Cluj-Napoca a ajuns la 10,91 la mia de locuitori, aceasta fiind cea mai gravă situație din municipiu, de la izbucnirea valului 4 al pandemiei de coronavirus.

CEA MAI MARE rată de incidență a cazurilor COVID-19 din valul 4, la Cluj! Municipiul, la un pas de 11 cazuri la mia de locuitori.

 

 


În județul Cluj, rata de incidență a ajuns la 8,51 de cazuri COVID-19 la mia de locuitori, conform ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

 


Situația este una gravă și în comuna Florești, unde incidența cazurilor este de 11,53. De asemenea, și în Gherla numărul cazurilor este mare, rata de incidență fiind de 10,73 cazuri la 1.000 de locuitori.

În Aghireșu, Baciu, Borșa, Căpușu Mare, Ciurila, Dăbâca, Gârbău, Jichișu de Jos, Sâncraiu și Vad s-au înregistrat de asemenea valori ale ratei de incidență care depășesc 10 cazuri la mia de locuitori și ajung până la 15/1.000 de locuitori.


Astfel, județul Cluj rămâne printre județele „fruntașe” la cazurile noi de COVID-19, aproape 40% din totalul cazurilor pe țară fiind în Cluj, Ilfov, Timiş, Iaşi și București.

CITEȘTE ȘI:


Cluj, printre județele „fruntașe” la cazurile de COVID. Peste 90% dintre decese, la persoane NEVACCINATE