Actualitate

METEO. Cum va fi vremea în Transilvania în luna octombrie?

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada 12 - 24 octombrie pentru Transilvania.

 

 


Potrivit meteorologilor, vremea se va menține friguroasă zilele următoare, însă începând cu data de 18 octombrie temperaturile încep să crească simțitor.

Vremea în Transilvania

După o zi normal de caldă, valorile maxime diurne ale temperaturii aerului vor rămâne scăzute până la sfârșitul primei săptămâni şi se vor situa, în medie, între 10 și 12 grade. Începând din 18 octombrie, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimţi la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori, în medie, de 15...17 grade în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.


Pe parcursul celor două săptămâni, temperaturile minime vor fi, în medie, mai scăzute decât cele înregistrate în mod obişnuit în luna octombrie și se vor situa, în general, între 2 şi 5 grade, în unele nopți fiind valori negative în estul regiunii. În ansamblu, regimul pluviometric va fi normal, însă în prima săptămână, probabilitatea pentru precipitații în general moderate va fi mai ridicată.

CITEȘTE ȘI


Biciclist de 70 de ani din Gherla, LOVIT de o mașină. Bărbatul a fost dus la spital

abonare newsletter