Actualitate

CIFRE ALARMANTE. Cluj-Napoca a DEPĂȘIT pragul de 10 cazuri de COVID-19 la mie

Municipiul Cluj-Napoca a depășit pragul de 10 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, potrivit datelor publicate de DSP Cluj.

 

 


Rata incidenței cazurilor de COVID-19 este într-o continuă creștere, iar numărul persoanelor infectate nu pare să se oprească prea curând. În ultima săptămână au existat salturi imense. 

În prezent, rata de infectare în municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 10,35 cazuri la mia de locuitori, iar pe județ a depășit pragul de 8 la mie.


Reamintim faptul că de joi, 7 octombrie, în municipiu s-a introdus carantina de noapte pentru fiecare zi din săptămână, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 și depășirii incidenței de 7,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Masca, obligatorie în spații deschise în Cluj-Napoca

Din cauza incidenței ridicate, în Cluj-Napoca oamenii trebuie să poarte masca de protecție în spații deschise, cu anumite excepții:


„Într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat (activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască. Menționăm că rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc”, potrivit lui Raed Arafat


CITEȘTE ȘI

Cât costă tratarea unui bolnav de COVID-19, internat la ATI? Statul plătește sume colosale

Ultimele Stiri
abonare newsletter