Actualitate

Reacția reprezentanților carmangeriei Moldovan, după sancțiunea Protecției consumatorului: „Vom contesta în instanță avertismentul”

După ce Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a decis sancționarea carmangeriei Moldovan cu amendă și avertisment, cei din cadrul companiei au hotărât să conteste în instanță această decizie.

 

 


„Compania Moldovan Carmangerie a luat act de concluziile recentului control al CJPC Cluj și salută faptul că instituția de control a ales să corecteze și în mod public măcar o parte din informațiile eronate care au circulat în presă în momentul declanșării controlului.

 


În același timp, Moldovan Carmangerie a decis să conteste în instanță avertismentul aplicat de CJPC Cluj deoarece consideră, în continuare, că starea de fapt exprimată de CJPC Cluj nu corespunde realității. Produsele cu termenul de valabilitate depășit nu au fost pregătite să intre în producție, așa cum au suspicionat comisarii CJPC Cluj, ci urmau să fie distruse, fapt care s-a și întâmplat.

Moldovan Carmangerie consideră că are datoria să își probeze corectitudinea, mai ales atunci când sunt puse sub semnul întrebării siguranța și sănătatea clienților, și că rămâne la latitudinea instanței să decidă dacă suspiciunile inspectorilor au avut o minimă acoperire în fapte reale”, au transmis reprezentanții companiei.


Reclamații privind vânzarea unor produse expirate de către carmangerie

O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat, la finalul lunii trecute, depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate, printre motive fiind și faptul că produsele ar fi expirate.

Controalele CJPC Cluj la operatorul economic SC Moldovan Carmangerie SRL din județul Cluj au fost desfășurate în data de 22.09.2021 și 24.09.2021, iar în urma acestora, s-a constatat faptul că produsele expirate nu se aflau pe rafturile sau în depozitele vreunuia din magazinele aparținând producătorului.


„Alături de această materie primă ambalată, a mai fost regăsită o altă cantitate de materie primă vrac, refrigerată, depozitată în navete fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare, pentru care s-a solicitat și primit un document emis de DSVSA Cluj privind existența și confirmarea trasabilității acestor produse oprite prin retragere voluntară de către operatorul economic, până la clarificarea tuturor aspectelor ce țin de cele menționate mai sus”, au transmis printr-un comunicat, cei din cadrul CJPC Cluj.

În aceste condiții, CJPC Cluj a aplicat carmangeriei Moldovan o sancțiune contravențională cu avertisment, totodată dispunându-se măsura opririi definitive a produselor cu data limită de consum depașită.


Ce au găsit comisarii CJPC Cluj în timpul controlului?

- În depozitele de materii prime s-au regăsit produse fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare precum şi produse ambalate cu data limită de consum depăşită, alături de produse conforme, care urmau să intre în producţie ca fiind parte din produsele finite.
- Având în vedere aceste nereguli constatate, operatorul economic a înţeles gravitatea faptelor şi a dispus, în regim de urgenţă, pe data de 22 septembrie 2021, până la ora 14.00, retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi.

CITEȘTE ȘI:

Precizările Moldovan Carmangerie referitoare la controlul CJPC Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter