Actualitate

Avertismentul lui Boc: „Dacă nu te vaccinezi, ajungi la Terapie Intensivă, cu sens unic”

Primarul Emil Boc a fost prezent joi, 7 octombrie, la un post local de radio, unde le-a spuns celor nevaccinați că riscă să ajungă la Terapie Intensivă, unde e drum cu sens unic.

 

Edilul Clujului este încântat de rata de vaccinare în creștere, dar trage un semnal de alarmă pentru populația nevaccinată și la riscurile la care se expun.


„Valul a depășit orice așteptare în România și în Europa ca rată de infectare și transmitere. Poate fi o parte plină a paharului, pentru că persoanele vaccinate foarte, foarte puține, sub 3 – 4% ajung la terapie intensivă, restul de 95 – 96% sunt persoane nevaccinate. Acum se vede diferența. Vaccinul te protejează și nu mori, nu te vaccinezi și ajungi la Terapie intensivă, cu sens unic.

Faptul că România este codașă în UE la rata de vaccinare, cu un procent de 30% arată că și impactul acestei variante Delta este și mai mare. Totul se reduce la capacitatea noastră ca și comunitate de a înțelege. Doar prin știință, prin vaccinare, ne putem salva viața. Restul sunt povești. La Cluj, mă bucur și spun cu mândrie că suntem mult peste rata națională de vaccinare, cu 50% oameni vaccinați”, a declarat primarul Emil Boc.


 

Numărul clujenilor care s-au vaccinat în ultimele 48 de ore în creștere

În  ultimele 48 de ore, marți și miercuri, în Cluj s-au vaccinat 6.687 de persoane, dintre care 1.972 de persoane cu prima doză, 342 cu a doua doză și 4.370 cu doza a treia.

„Totul se reduce la capacitatea noastră ca și comunitate de a înțelege, doar prin știință și doar prin vaccinare o să putem să ne salvăm viața. La Cluj mă bucur și o spun încă o dată cu o anumită mândrie că se situează cu mult peste media națională.


Rata de vaccinare unde am calculat la ședința Consiliului Local era undeva la 53,2%. Dacă îi punem și pe cei care au trecut prin boală, ne apropiem undeva la 60% rata de vaccinare”, a transmis primarul Emil Boc, la Napoca Live.

Edilul laudă clujenii și îi consideră o comunitate responsabilă care își dorește revenirea la normalitate.


 

CITEȘTE ȘI


EXCLUSIV. Șeful Poliției Locale Cluj-Napoca și alți 11 agenți, infectați cu COVID-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter