Actualitate

Lucrările la baza aeriană de la Câmpia Turzii avansează. Peste 150 de milioane de dolari vor investi americanii în modernizare

Primele lucrări de modernizare a infrastructurii bazei aeriene de la Câmpia Turzii au avut loc în perioada mai-august, conform celor transmise de US Army și US Air Force.

 

 


Investițiile de la baza aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, vor permite transporturile cargo, găzduirea avioanelor de vânătoare și posibilitatea reacționării rapide în cazul oricărei problemă de securitate din regiune, au anunțat Forțele Aeriene ale Statelor Unite.

 


Modernizările vor permite, de asemenea, să primească și să stocheze muniții în siguranță.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se arată în comunicatul forțelor aeriene americane.


Americanii vor investi aproape 30 de milioane de dolari în modernizarea pistei. Aceasta ar urma să poată fi folosită pentru aterizarea și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj, construirea de spații de parcare pentru avioanele de luptă şi a unui drum de acces către un nou depozit de muniții.

Totodată, 32 de milioane de dolari vor fi cheltuiți pentru construirea unui nou depozit de combustibil, iar alte noi proiecte de modernizare la baza de la Câmpia Turzii în valoare de 8,6 milioane de dolari vor fi demarate la finalul acestui an.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter