Actualitate

UBB Cluj 2021-2022: Festivitate ONLINE pentru deschiderea noului an universitar

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează luni, 27 septembrie 2021, ceremonia de deschidere a noului an universitar 2021-2022.

 

 


Evenimentul va avea loc în Aula Magna, cu începere de la ora 12.00 și va fi transmis live pe canalul de YouTube și pe pagina oficială de Facebook.

„Dacă la ceremonia deschiderii anului universitar 2020-2021 am marcat includerea noastră în GUILD (https://www.the-guild.eu/) – organizația europeană exclusivistă a unor dintre cele mai puternice universități europene world-class (research-intensive) –, în anul universitar 2021-2022 marcăm obținerea de către UBB a statutului formal de universitate world-class (QS*****) și 440 de ani de tradiție academică la Universitatea noastră”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David. subliniind că „ne dorim un an universitar cât mai aproape de normalitate și vom face tot ce e posibil în contextul actual pentru ca studenții noștri și întreaga comunitate UBB să beneficieze, în condiții de deplină siguranță, de învățământ și cercetare de calitate, așa cum ne-am asumat prin tradiția noastră, dar și prin statutul de universitate de tip wold-class”, au transmis reprezentanții UBB, într-un comunicat de presă.


Programul Ceremoniei de deschidere a anului universitar 2021-2022 – ora 12.00

Deschidere
-intonarea Imnului național al României
-intonarea Gaudeamus Igitur


Discursul Rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Discursurile invitaților
-acad. prof. univ. dr.  Ionel Haiduc, primul Rector al UBB după Revoluția din 1989
-Universitatea atunci și acum
-Leigh Kamolis, Head of Evaluation QS (QS*****)
-Reprezentantul conducerii Universității din Vilnius -„Anul Báthory” și Tradiția „universităților báthoriene”: Vilnius 442 de ani și UBB 440 de ani


 Mesajul Prefectului studenților din UBB

 Încheiere – Oda bucuriei


Ceremonia de deschidere pentru linia de studiu în limba maghiară va avea loc de la ora 16.00, iar pentru linia de studiu în limba germană va avea loc de la ora 18.30.

CITEȘTE ȘI

UBB Cluj, în topul TIMES HIGHER EDUCATION 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter