monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Scapă Clujul de FRIG și ploi în luna octombrie? Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

Valul de aer rece care a ajuns în ţara noastră a făcut ca temperaturile să scadă accentuat în această săptămână, după care vremea se mai încălzește.

Scapă Clujul de FRIG și ploi în luna octombrie? Cum va fi vremea în următoarele săptămâni

 

 


În perioada 20-27 septembrie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale şi nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile montane şi în nord-vestul teritoriului. Excepţie vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

În săptămâna 27 septembrie-3 octombrie, temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.


Iar în prima săptămână de octombrie (3-10 octombrie), temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În Cluj, începutul lunii octombrie vine cu ploi în prima săptămână și temperaturi maxime care nu vor depăși 19 grade. Temperaturile pe timp de noapte nu vor coborî sub 6 grade.


 

CITEȘTE ȘI


Vreme schimbătoare la Cluj. Se anunță FRIG și PLOAIE. De când se încălzește vremea?