Actualitate

Produse expirate și reetichetate, descoperite de Protecția Consumatorului într-o carmangerie cunoscută din Cluj

O echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj a verificat depozitele carmangeriei Moldovan, după ce în spațiul public au apărut reclamații la adresa produselor comercializate.

 

UPDATE: Carmangeria Moldovan a venit cu precizări privind controlul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj la companie.


 

Precizările Moldovan Carmangerie referitoare la controlul CJPC Cluj

 

 

„Ca urmare a articolului apărut în presa locală, care specifica faptul că un operator economic care activează în județul Cluj, comercializează produse în urma schimbării stării termice a acestora și a reetichetării lor, o echipă de control a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj, sub coodonarea comisarului șef adjunct, a verificat, la unitatea menționată, veridicitatea informațiilor apărute în spațiul public.

În timpul controlului, comisarii CJPC Cluj au constatat următoarele:


-în depozitele de materii prime s-au regăsit produse fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare precum şi produse ambalate cu data limită de consum depăşită, alături de produse conforme, care urmau să intre în producţie ca fiind parte din produsele finite.

Având în vedere aceste nereguli constatate, operatorul economic a înţeles gravitatea faptelor şi a dispus, în regim de urgenţă, pe data de 22 septembrie 2021, până la ora 14.00, retragerea de la comercializare a tuturor loturilor de produse finite care au la bază materiile prime suspicionate cu neconformităţi.


Ținând cont de reprezentativitatea operatorului economic și numărul mare de unități pentru vânzarea produselor pe care acesta îl deține, la nivelul întregului județ, concomitent cu numărul mare de consumatori posibil afectați, operatorului economic i se va aplica o amendă contravențională, conform prevederilor legale, între 3.000  şi 30.000 lei, după finalizarea actului de control”, au transmis reprezentanții CJPC Cluj, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI


Nesimțit cu remorca plină de moloz, prins în flagrant. Boc: „Nu am crezut că se mai poate întâmpla așa ceva la Cluj”

Ultimele Stiri
abonare newsletter