Actualitate

5 alimente care devin toxice daca le reîncălzești

Iată o listă cu 5 alimente care devin toxice dacă sunt reîncălzite. Evită să mai faci acest lucru.

Mulți dintre noi pregătesc de regulă o cantitate mai mare de mâncare atunci când gătesc. De cele mai multe ori mâncarea nu este consumată în întregime la o singură masă și ajunge astfel să fie reîncălzită pentru un consum ulterior.

Acest lucru nu este o greșeală, însă există o serie de alimente care nu ar trebui să fie preparate termic din nou; unele dintre ele conțin o serie de substanțe care devin toxice atunci când sunt reîncălzite.


Iată o listă a alimentelor care nu ar trebui să fie reîncălzite.

Orez

Orezul este foarte bogat în nutrienți și minerale esențiale pentru organism, însă dacă este păstrat multă vreme la temperatura camerei după ce este gătit dezvoltă o serie de bacterii care sunt toxice pentru organismul uman.


Prin reîncălzire acestea se înmulțesc într-un număr foarte mare. Vei ajunge astfel să consumi o mâncare ce îți poate da peste cap sistemu digestiv. Este de preferat că, atunci când îți mai rămâne orez, să îl depozitezi rapid în frigider iar a două zi să îl consumi rece.

Alimente care devin toxice daca le reîncălzești: cartofii

Și cartoful, care este un preparat de bază în bucătăria românească, devine extrem de toxic dacă este reîncălzit. Dacă ți-au mai rămas piure sau cartofi fierți de la ultima masă, și intenționezi să îi consumi ulterior, nu îi reincalzi.


Acolo unde este posibil, este de preferat să refolosesti cartofii în salate și să nu îi tratezi din nou termic.

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești: ciupercile

Ciupercile sunt considerate a fi un super aliment datorită conținutului ridicat de proteine și nutrienți. Nu le reîncălzi însă, dacă ți-a rămas un surplus de la ultima masă.


Dacă sunt preparate din nou termic aceste proteine își schimbă compoziția și transformă ciupercile într-o adevărată bombă pentru organism. Stomacul tău va fi astfel serios dat peste cap, și pot apărea chiar și toxiinfectii alimentare destul de severe.

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești: ouă

Dacă ai deja ouă preparate, sau dacă ai mâncăruri în compoziția cărora ai pus multe ouă, nu le reincalzi; oul devine extrem de toxic dacă este preparat termic în repetate rânduri.


Este de preferat să foloseșți ouăle care ti-au rămas pentru a completă niște salate. Cea mai simplă varianta este să le consumi reci.

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești: carnea de pui

Nici carnea de pui nu ar trebui reîncălzită, din cauza unor proteine care devin nocive la o preparare termică repetată. De asemenea, după gătire este foarte important să depozitezi puiul la rece, în frigider, și nu la temperatura camerei.

Poți consuma puiul care ți-a rămas sub formă de sandvișuri sau în salate; posibilitățile sunt nelimitate.

CITEȘTE ȘI:

Alimentele INTERZISE bolnavilor de COVID. Ce să NU mănânci dacă te-ai infectat cu coronavirus

Ultimele Stiri
abonare newsletter