Actualitate

VIDEO. O asociație din Cluj a dus 50 de copii cu insuficiență renală în tabără, în Grecia: „14 zile de bucurie în 360 de suferință”

Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Gradinaru din Cluj-Napoca a dus 50 de copii și tineri care suferă de insuficiență renală într-o tabără de tratament în Grecia.

 

În fruntea acestor copii și tineri bolnavi se află deputatul Emanuel Ungureanu, care este alături de ei în timpul tratamentului pe care îl urmează în Grecia. 


 

Tabăra de tratament pentru copii și tineri cu insuficiență renală cronică, ce sunt dependenți de hemodializă sau transplant renal, a început în data de 3 septembrie, iar până acum lucrurile decurg bine. 


Pe lângă faptul că acești copii și tineri primesc tratamente și îngrijiri de specialitate, tabăra este ca „o gură de aer proaspăt” pentru ei, după ce au adunat multă suferință de-a lungul pandemiei și nu numai.

„Fericiți. 14 zile de bucurie în 360 de zile de suferință. Le mulțumesc frumos din suflet tuturor celor care contribuie la picătura lor de fericire. Luptăm pentru Viață!”, a spus Emanuel Ungureanu, după ce a postat pe Facebook câteva fotografii din tabăra de tratament.


O fetiță și-a sărbătorit ziua de naștere în tabăra din Grecia

O fetiță bolnavă din asociația clujeană și-a sărbătorit ziua de naștere în Grecia, în timpul taberei de tratament. Toți cei care au plecat în această tabără au sărbătorit-o pe Ariana sâmbătă, pe 11 septembrie.


Ariana și-a petrecut ultimii ani prin spitale, iar în perioada următoare ar putea primi un tratament de specialitate în Italia, ca să nu ajungă dependentă de un aparat de dializă.

„Ariana. 11 ani și o inimă cât un munte. Astăzi am sărbătorit-o, ziua ei se nimerește în tabăra de tratament, alături de colegii ei de suferință care o iubesc enorm. Ariana este printre mezinele familiei mele extinse Asociația pentru Solidaritate și Empatie Delia Gradinaru. Acest copil minunat a petrecut ultimii ani prin spitale. Rinichii ei nu mai funcționează cum trebuie. În România a făcut mai multe operații. Ne luptăm să nu ajungă dependentă de un aparat de dializă.


În țară am epuizat soluțiile de vindecare. Cu sprijinul Ministerului Sănătății și al unor oameni sufletiști căutăm să o ajutăm în Italia. Sperăm să ajungem în octombrie cu ea la Ospedale Pediatrico Bambino Gesù - Pagina Fan din Roma. Acolo și-a găsit vindecarea și Maria, cel mai mic copil de care are grijă Asociația mea.

La mulți ani, Ariana! Te iubim mult și ne luptăm pentru sănătatea ta. Va fi bine!”, a scrie Emanuel Ungureanu într-o postare pe data de 11 septembrie.

CITEȘTE ȘI:

Tineri cu insuficiență renală, în tabără în Grecia. Ungureanu: „E gura lor de aer proaspăt. 8 tineri au murit în pandemie”

 

Tineri dependenți de dializă, în tabără în Sicilia. La tratament, dar și la mare! Emanuel Ungureanu: „Am avut un an foarte greu. Trebuia să ieșim din perioada asta de chin și depresie” FOTO/VIDEO

 

abonare newsletter